Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Halfvarsson har hamnat i blåsvädret redan innan VM dragit igång.

"I Norge vet vi att Ramm gör trams"

Calle Halfvarsson har själv bett om ursäkt för sin medverkan i den norska komikern Nicolay Ramms kritiserar musikvideo. I Norge tar man det med större ro.

Videon är en satir av en hiphoplåt där Calle Halfvarsson rappar och hånar norska skidåkare, och texten innehåller flera sexistiska inslag. Den publicerades på norska NRK:s humorprogram "Helt Ramm", som har gjort flera humorinslag och låtar om och tillsammans med norska och svenska skidåkare.

Northugs hackkyckling

- Vi frågade Calle om han kunde tänka sig att ge igen lite på Norge, som ju har drivit med honom i åratal. Han har ju varit Northugs hackkyckling i tio år minst, säger Nicolay Ramm, som är en av huvudpersonerna bakom programmet, till tidningen VG.

- Vi hoppas ju att normännen tar det med ett leende och unnar Calle den här möjligheten till att slå tillbaka lite.

Halfvarsson bad snabbt om ursäkt för videon och har sagt att han ångrar att han var med. Samtidigt verkar reaktionerna i Norge vara ganska dämpade.

- Nicolay Ramm är ett etablerat namn i Norge. Om man får veta att han har gjort någonting så kan man vara säker på att det inte är seriöst, att det är trams, säger John Rasmussen, skidreporter på norska Dagbladet.

- Jag tycker inte själv att det är roligt, men om man ska göra satir av en hiphoplåt så är det inte särskilt långsökt att använda en sexistisk rad eller två.

"Dumt av Halfvarsson"

Kanske ska man inte dra så stora växlar av innehållet, utan i stället diskutera om innehållsproducenterna och Calle Halfvarsson hade kunnat andas en extra gång innan de producerade videon, säger Rasmussen.

- I stället för att behöva stå mitt i stormen när det väl publiceras. För det är ju uppenbart att det här var dumt. Det var dumt av NRK och det var dumt av Calle Halfvarsson att ställa upp.