I morgon premiär för Rylanders blogg

ANNONS
|

I augusti lanserade GP-sporten fotbollsmagasinen 031 fotboll och #matchdag på gp.se i samarbete med Svenska Fans. Två program där GP:s fotbollsreporter Mattias Balkander har klivit in i programledarrollen och diskuterat toppfotbollen i Göteborg med intressanta gäster.

På lördag startar SHL (före detta elitserien) och Frölunda åker norrut för mötet med svenska mästarna Skellefteå. GP:s hockeyreporter Johan Rylander reser samma väg och rapporterar på plats från premiären. Fast redan på fredag är det dags för nästa storsatsning från GP-sporten - Johan Rylanders hockeyblogg. Och att säga att Rylander är laddad för sitt uppdrag är en underdrift.

- Jag är oerhört laddad. Jag har fått ett tips av Sunnanås finska landslagsspelare Annika Kukkonen att besöka restaurang Tre Kronor när jag kommer upp till Skellefteå. Där ska jag äta en Calskrove. Det är en livsfarlig maträtt, hamburgare och pommes inbakade i en calzone. Den innehåller 1600 kalorier och kommer att göra att jag orkar köra hårt hela helgen i norr! Eller trilla in i matkoma.

ANNONS

Vad kan läsarna förvänta sig?

- Det kommer att vara många egna betraktelser … allt från val av musik i arenorna till statistik över skott som skjuts – utanför mål. Ni får följa med bakom, kanske bjudas på lite naket, lite taktik och möjligtvis lite sång. En hockeyblogg med fokus på människan.

Vad säger du om hockeyintresset i Göteborgsområdet?

- Det räcker att titta på sista hemmamatchen i European Trophy. Oavsett hur många som fick fribiljetter … det dök upp 7828 i Scandinavium. På en försäsongsmatch! Fortsätter Frölunda att leverera kan Göteborg ha ett lag som toppar publikligan efter säsongen.

Frölunda har startat riktigt bra och ser intressant ut. Vad säger du om laget så här långt?

- Över förväntan. Roger Rönnbergs sköna filosofi – att Frölunda alltid ska vinna målchanserna – funkade i sju av åtta matcher i European Trophy. Och det innebär automatiskt att klubben spelar en roligare, mer sevärd, hockey. Jag tycker det ser oerhört lovande ut.

Stort lycka till med bloggen och övrig hockeybevakning.

- Tack ska du ha! Jag ska göra mitt bästa.

Hockeybloggen, @rylanderjohan, hittar du här på gp.se/sport med start på fredag.

ANNONS