Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto:Bildbyrån

Johan Rylander: I den här farten kan ingen stoppa Karlsson

Han tycker själv att han stinker – och funderar på att lägga av med hockeyn. Gör inte det, Erik Karlsson. Gör verkligen inte det.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Colorado Avalanche 3

Ottawa Senators 4

Det är många som anser att Erik Karlsson är världens allra bästa hockeyback. Jag är en av dem – och anser att den förre frölundaiten rånats i NHL-omröstningen om Norris Trophy ett par gånger om.

Vad är det som saknas?

Tja, kanske tuffheten.

Ni vet, förmågan att smälla på ordentligt mot sargen. Erik Karlsson har skridskoåkningen, han har klubbtekniken och han har ett oerhört vasst skott. Och trots att han missade sex matcher i starten av säsongen efter en fotoperation så är han redan med i poängtoppen för backarnas poängliga.

När säsongen är det inte alls omöjligt att han nått upp till de där 82 poängen som är rekordnoteringen. Jag menar, redan efter elva spelade matcher är han uppe i 17 poäng.

Det är ett snitt på makalösa 1,55 poäng per match.

Ändå kapar han sig själv ordentligt i Globen.

Så mycket att till och med kamerorna fångar det i den första matchen.

"Jag är så dålig, alltså. Det här är helt sjukt. Jag ska lägga av med ishockey, tror jag."

Jublet när Erik Karlsson gör assists är samtidigt så högt att jag blir sugen på att söka upp en öronspecialist för ringande sus i öronen. Det märks vem som är kanske landets allra mest populäre hockeyspelare för tillfället.

"Det har varit nästan overkligt att vara här. Det har varit bättre än vi trodde det skulle vara", säger Erik Karlsson om upplevelsen i Stockholm.

 

FÖRRESTEN, VET NI vem som toppar backarnas poängliga i NHL?

Han heter John Klingberg, från Lerums BK.

Dallas Stars-stjärnan spelar lysande och snittar även han över en poäng per match. Fortsätter han så här serien ut kommer det även här att bli en personlig rekordnotering.

 

FÖRRESTEN: Att Joel Lundqvist är självskriven i den svenska OS-truppen kanske inte är överraskande för någon när inte NHL-stjärnorna får vara med.

Men hur många trodde, helt ärligt, att Rasmus Dahlin skulle spela sig till en plats?

Det tror jag att 17-åringen gjort under Karjala.

 

TILL SIST: En ny vecka, nya möjligheter brukar Roger Rönnberg alltid säga. Och nu startar Frölunda om. Med nye backen Mike Weber, med enbart spel i SHL – och med en krävande försvarsläxa att göra.

Det ska bli oerhört intressant.

Djurgården hemma på tisdag, Luleå borta på torsdag och Örebro hemma på lördag. Nio poäng där – och allt är precis som vanligt igen.

Kanske hittas en del inspiration i Globen – där FHC-coachen finns på plats med ordförande Mats Grauers och general manager Christian Lechtaler.