Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Hyséns tokhyllning av Göteborg: "Bara klappa sig för bröstet"

I en ny undersökning lyftes Göteborg fram som den mest sociala staden i världen. Något som får urgöteborgaren, Glenn Hysén att jubla. – Herregud! Det är bara att klappa sig för bröstet, fy fan vad gött, säger han.

Det var under torsdagen som en ny undersökning presenterades. The Guardian skrev om undersökningen som visade att Göteborg är den mest sociala staden i världen. Något som inte har undgått Glenn Hysén.
– Jag jublar! Herregud, det är bara att klappa sig för bröstet. Fy fan vad gött. Det är ju bara titta på vilka gubbar som kommer hit. Hur många gånger har inte Bruce varit här? Iron Maiden har ju varit här fem-sex gånger! Barcelona var här, United var här. Det här är stort men inte direkt oväntat, säger Hysén och fortsätter.
– Jag kan ju jämföra lite med Stockholm. Där är det inte i närheten av samma stämning. I Göteborg kan man gå och prata med vem som helst och fråga ”Hallå du, allt bra eller?”. Om du frågar någon något i Stockholm, eller frågar om vägen så tror de ju att du ska slå ihjäl dom.

LÄS ÄVEN: Global undersökning: Göteborg mest sociala staden​

Varför är göteborgarna så sociala?
– Det är en ganska liten stad. Hur många är vi? 600 000? Du kan åka vart du vill i Göteborg på en halvtimme. Sen har vi spårvagnar. Herregud, spårvagnar! Underbart ju! Det finns inte i Stockholm. Värdelöst. Men de har en linje tror jag. Om tio år har de väl fattar att spårvagnar är grymt. Sen mår man jävligt bra i Göteborg.
– Alla tjötar med alla. Det är bara ”Hallå, hallå gubbe. Allt bra? Vad händer”.

Vilka är de tre mest sociala göteborgarna?
– Min lista toppas av Torbjörn Nilsson. Han är en jävla kanongubbe. Sen fattar han inte att han var en av världens bäste spelare. Säger man det så tittar han bara ner i marken och muttrar. Det är en kanongubbe.
– Sen var han en smygare. Han älskar ju skämt och sådant men aldrig utåt. Då är han någon svärmorsdröm men fan heller. Han låg bakom mycket där. La alla våra kläder i en frysbox, skruvade loss hjulet på Wernerssons cykel efter en kräftskiva. Det slutade med tre stygn i huvudet för honom och han trodde att det var jag som vanligt. Men Torbjörn är en underbar gubbe.

Listan Glenn, du hade en topp tre?
– Just det ja. Tvåa är Kroner. En underbar person. Sketgo. Jag gjorde ett spinning pass med honom nyss. Det hade jag aldrig trott, att den fete fan ledde ett sådant pass. Men han har tappat massor i vikt. Han är riktigt go.
– Sen trea är Ingvar Oldsberg. Vilken jävla gubbe. Så sjukt härlig rätt igenom.

Du själv då?
– Topp femtio kanske?
– Eller nej, jag ligger väl på plats 37 kanske, säger Hysén och skrattar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.