Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hyséns erbjudande till Blåvitt i krisen: ”Jobbar gratis”

En sportslig kris i IFK Göteborg. Då erbjuder sig klubblegendaren, Tobias Hysén, 38, att kliva in gratis och stötta Poya Asbaghi och klubben under avslutningen av säsongen.
– Jag hade kunnat jobba gratis bara för att hjälpa till, säger han i GP-sportens podd ”031 Fotboll”.

Den allsvenska säsongen har inte blivit i närheten av vad IFK Göteborg hade hoppats på. Efter 17 spelade omgångar ligger laget endast tre poäng ifrån en nedflyttningsplats.

Av de 17 första matcherna har endast två resulterat i segrar.

En som lider med klubbens kräftgång är tidigare spelaren och ledaren, Tobias Hysén.

Förra säsongen var han hjälptränare bakom Poya Asbaghi och Ferran Sibilia och hade ansvar för individuell träning för de offensiva spelarna. Men när klubben i vintras ville att han skulle kliva upp på heltid tvingades han tacka nej.

– Jag hade inte tiden att lägga hundra procent på en elitklubb. Det var därför jag tog en paus men möjligheten fanns ju att stanna kvar. Hur lång den pausen blir får vi se, säger Tobias Hysén i GP-sportens podd ”031 Fotboll”.

Om Max Markusson (klubbdirektör) ringer och frågar om du kan hjälpa till då hade det varit svårt att tacka nej för dig?

– Jag hade inte tackat nej, säger han och fortsätter:

– Sedan är det inte så att jag går upp dit och vips så börjar Sargon (Abraham) göra mål. Det är inte det de handlar om. Men om Blåvitt hade kommit till mig och frågat: ”Vi behöver all hjälp vi kan just nu, har du lust att komma upp sista delen av säsongen?”, då hade jag självklart sagt ja.

LÄS MER: Blåvitts svar efter Tobias Hyséns jobberbjudande: ”Speciell situation”

Är du förvånad över att frågan inte kommit?

– Det är ju klart att de inte kan ta in massa extra resurser nu när det ekonomiska läget är som det är. Det hade dock inte varit någon ekonomisk fråga. Jag hade kunnat åka upp dit varje dag och jobba gratis bara för att hjälpa till. Jag säger inte att det måste vara jag. Men om de behöver hjälpen, ta in vem som helst som kan hjälpa till.

Det blir även en hel del annat i veckans avsnitt där Tobias Hysén ger sin syn på IFK Göteborgs resultat den här säsongen, Poya Asbagis projekt, valen han ångrar från den egna spelarkarriären och hur förvånad han blev när erbjudandet kom från den kinesiska klubben Shanghai.

Det och mycket mer i veckans ”031 Fotboll” som du hittar här nedan samt i dagsläget på Spotify, Apple Podcasts och Acast.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.