Hysén skadad – eller inte?

ANNONS
|

Historien om statusen på Tobias Hysén hade många ingredienser under måndagen. Bakgrunden är att Lars Lagerbäck uppskattade hans spel i allsvenskan så mycket att han blev uttagen i landslaget. Även när Erik Hamrén presenterade sin första trupp, den mot Italien, fanns han med. Men det var också då som skyttekungen skadade yttre ledbandet i knäet.

När Hamrén fick frågan i går varför han inte fanns med på vinterturnén (preliminärt 16–26 januari) var beskedet att Hysén hade opererats och är skadad.

- Inget stämmer, säger "Tobbe" till GP. Jag har varken opererat mig eller är skadad och skulle jag ha blivit uttagen hade jag inte tackat nej.

ANNONS

Hade du förväntat dig att vara med?

- Ja, det måste jag säga. Just nu känner jag mig bra och enda anledningen till att jag inte tränar fotboll är för att det inte finns någon anledning till det, men jag kommer att köra för fullt i januari när vi startar upp igen. Något i informationen måste ha gått snett.

Senare under kvällen får GP kontakt med landslagschefen Lasse Richt.

- Uppenbarligen har det blivit något fel i informationen och vi håller på att kollar upp det. Vi får se vad som händer, men måste be att få återkomma.

Kan Tobias Hysén komma med i efterhand?

- Jag utesluter ingenting, säger Richt.

Senare under kvällen pratar GP även med IFK Göteborgs tränare Stefan Rehn och Jonas Olsson och då framkommer en annan bild. Rehns uppfattning, tillsammans med läkarnas, är att Hyséns rehab gått väldigt bra, men att skynda långsamt är den bästa melodin.

- Läkarna skall komma med ett besked i morgon och då får vi se, säger Stefan Rehn. Även om det har gått bra för Tobbe är det viktigt att inte gå för hårt fram och för tidigt. Att först träna med oss och sedan åka på landslagsläger är väldigt tveksamt.

ANNONS

För tveksamt, hävdar Jonas Olsson.

- Vi har lämnat besked att han inte skall åka med på vinterturnén. En förutsättning för att åka på landslagsläger är att man har tränat fotboll under en period och inte får några bakslag.

Och så var vi tillbaka på ruta ett igen.

Förutom det där med operationen, då.

ANNONS