Hysén om fansens frustration: "De var uppgivna"

Efter katastrofmatchen mot Örebro på bortaplan dröjde sig Tobias Hysén kvar vid läktarna för att bemöta publikens frustration. Vilket var något som många i publiken uppskattade. – Det är inga konstigheter för min del, ibland så orkar man inte men ibland så får man bara ta det, säger han.

ANNONS
|

Efter första halvlek låg IFK Göteborg under med 4–0. Både laget och publiken var frustrerade. Vad var det egentligen som hände? Innan matchens slut lyckades Blåvitt till sist att reducera och matchen slutade 4–2. Tobias Hysén dröjde kvar för att prata med supportrarna som fanns på plats.

– Det är inte första gången som det här händer. För mig är det inga problem att efter en sådan här prestation ha en dialog, lyssna och låta dem prata av sig lite. Så att den värsta frustrationen och ilskan kan lägga sig, säger han.

Hur gick snacket?

–Devar frustrerade ochuppgivna, precis som vi. Skillnaden äratt de inte kan påverka mer än att sjunga i 90 minuter vilket jag tycker att de gjorde.

ANNONS

– De villeha svar på vissa frågor. Mest handlar det om att de vill säga vad de tycker och att någon bryr sig. Någonstans får man visa lite sympati och medkänsla över att de har åkt en bit för att se det här.

Även lagkapten Mattias Bjärsmyr gick fram till supportrarna för att prata. Även om det är svårt att, direkt efter matchen, ge något svar på vad som gick fel så gick man fram i medlidande.

– Man har ju inget bra svar precis efter matchen, men man känner ju för dem liksom. Fan de har åkt ända hit, stått i pissregnet och sett oss vara svindåliga... så det är klart att man känner för dem. Det är ju våra supportrar som står upp för oss, det ska de ha en eloge för, säger kaptenen.

"Gickrakt i fällan"

Det var mycket som gick fel under inledningen av matchen, enligt Tobias Hysén handlade det om en bra förberedning från ÖSK:s sida.

–Känslan är att de hadeläst på och kör över oss precis som de hadetrott att de skulle kunna göra. Och vi gickrakt i fällan. Sedanär det såklart upp till oss att hitta ut när det blir så, de hadeen idé om hur de skullelyckas såra oss och gjordedet gång på gång i första halvlek.

ANNONS

Det såg ut som att aggressiviteten saknades hos er?

–Vi fickett tidigt mål emot oss och då gick vi ifrån alla taktiska direktiv och börjadejaga. Efter det tidiga målet var det bara "Hawaii" i våra huvuden.

ANNONS