Hysén hyllas av Frölunda: "Jag älskar Frölunda"

Han har lagt sin egen spelarkarriär på hyllan och hyllades stort av IFK Göteborg. Nu ska Tobias Hysén även hyllas av Frölunda Indians.
– Jag trodde någon försökte skoja med mig, säger han.

ANNONS
|

En lång spelarkarriär tog slut för Tobias Hysén när han den 4 november när IFK Göteborg föll mot Malmö FF. Den avslutande omgången mot Örebro stod han över på grund av problem med sina knän.

Totalt blev det tio säsonger och 144 mål i den blåvita tröjan för Tobias Hysén.

LÄS MER: Glenn om "Tobbe": "Han var skogstokig på mig efter det"

Som hyllades stort av de blåvita fansen efter mötet med Malmö.

– Det var häftigt att se, det är något jag alltid kommer att komma ihåg, sa han efter den matchen.

LÄS MER: Sportchefen bekräftar – Hysén blir kvar i Blåvitt

ANNONS

På torsdag är det dock dags för nästa hyllning för Tobias Hysén. Detta när Frölunda tar emot Brynäs. Hockeyklubben som har haft både Tobias och Glenn Hysén på läktarplats ganska ofta under de senaste säsongerna kommer att hylla "Tobbe" för hans karriär.

– Vi vill uppmärksamma att en stor fotbollskarriär är över och kommer att uppvakta Tobias Hysén på is innan nedsläpp i morgon. Vi välkomnar hockeyälskaren Tobbe in i värmen, säger Frölundas presschef Peter Kymmer.

Tobias Hysén själv?

Jo, han trodde först att det var någon som drev med honom.

– Jag visste inte om det var helt sant först och trodde att någon försökte skoja med mig. Det var så konstigt i min hjärna att de ville göra en sådan grej. Jag har alltid haft svårt att ta emot hyllningar och sådant där, säger Hysén och fortsätter:

– Men det ska bli skitkul! Jag älskar ju hockey och Frölunda, även om jag inte riktigt hinner vara på plats så ofta som jag vill längre.

LÄS MER: Benjamin, 17, vill fylla Hyséns skor: "Jag ska göra allt jag kan"

Matchen mellan Frölunda och Brynäs börjar klockan 19 under torsdagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS