Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobias Hysén slutar med allsvensk fotboll, men ska spela vidare i division 6.

Hysén fortsätter – i division 6

IFK Göteborgs veteran Tobias Hysén, 36, avtackades på Gamla Ullevi i söndags. Men Blåvitt-anfallaren lägger inte fotbollsskorna på hyllan. Nu ska han ta över division 6-klubben Galgbacken från Kungsbacka.

Jag har alltid velat sluta cirkeln med att spela med kompisarna, säger han till Kungsbacka-Posten.

Tillsammans med bland andra Stefan Selakovic och Fredrik Risp tar de över division 6-klubben Galgbacken från Kungsbacka.

De blev inspirerade av KDFF, som driver fotbollslag enbart för damer och en kväll bestämde de sig för att starta ett renodlat herrlag. Först tänkte man rikta in sig på Annebergs IF, men det visade sig bli en för stor uppgift eftersom man också skulle behöva ta över hela anläggningen som klubben äger. Därmed riktade de in sig på Galgbacken, och tur var väl det. 

  Vi pratade med några i klubben och de sa att de inte orkade dra runt föreningen mer. Den skulle läggas ner. Tanken är att vi ska göra en seriös satsning mot eliten, säger Hysén.

Klubben byter nu namn till Kungsbacka City med nytt klubbmärke och nya dräkter. 

 Sen har vi åtta-tio personer som är med i bakgrunden som jobbar med detta. De personerna har mer på meritlistan än vad många klubbar i superettan har. Det finns en otrolig kompetens i den gruppen. Vi sa direkt att ska vi göra detta, så ska vi göra det ordentligt. Samtidigt är det division sex. Det är inte så att man ska missa bröllop och 40-årsfester för att spela fotboll, säger Hysén.

Hemmaarena är Tingbergsvallen och enligt Kungsbacka-Posten lovar Hysén att publiken får se flera storspelare, med namn som folk känner till. 

LÄS MER: Hysén om nya satsningen efter elitkarriären