Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HV71:s Didrik Strömberg jublar med Isac Brännström efter sitt 4-3-mål mot Färjestad.

HV71 utjämnade mot Färjestad

Kvartsfinalrysaren mellan HV71 och Färjestad lever. Jönköpingslaget vände två gånger om i den sjätte slutspelsmatchen och vann med 5–3. Nu väntar en avgörande match i Karlstad.

Didrik Strömberg är inte den mest vana matchavgöraren. Men den defensiva backen har nu sett till att skjuta segern till HV71 i två slutspelsmatcher under sitt debutår i SHL.

Jönköpingslaget var piskat att vinna den sjätte kvartsfinalen mot Färjestad hemma i Kinnarps arena. Då slog hemmalagets nummer 9 till med sitt andra slutspelsmål i karriären. 

-  Det är lite tillfälligheter. Jag får en bra passning och ser att vi har lite trafik framför mål så jag försöker lägga in den högt för om målvakten inte ser den så brukar det finnas en lucka där, säger Strömberg. 

Målet betydde 4–3 i en match som slutade 5–3 till HV71 efter att Anton Bengtsson fastställt slutresultatet i tom bur med knappa minuten kvar att spela. 

Men dessförinnan hade rivalmötet i Jönköping formerat sig till ännu en rysare i den tajta, tuffa och spännande matchserien mellan tabellåttan från Småland och grundserievinnaren från Värmland. 

Färjestad tog ledningen tidigt i den första perioden efter att Sebastian Erixon prickat en HV-skridsko framför mål, vilket ställde Jonas Gunnarsson i HV-kassen. 

Hemmalaget vände på matchen innan den första akten var färdigspelad. Isac Brännström rafsade in kvitteringen. Och med bara sju sekunder kvar av perioden sköt Mikko Lehtonen 2–1 med ett mål i numerärt överläge. 

Färjestad gick mot semifinal

Joakim Nygård och Jesper Olofsson vände matchen till gästernas fördel i den andra perioden. 

Men glädjen blev kortvarig. Junioren Max Wennlund tog till vara på en puck framför mål och pricksköt in 3–3 kort före den andra perioden var till ända. 

I slutperioden såg alltså Strömberg – som tidigare avgjort en match mot Rögle i åttondelsfinalen – till att skjuta en livsviktig seger till hemmalaget. 

-  Jag tycker att vi har en riktigt bra karaktär i laget. Vi ger oss inte. Vi gnuggar på och får medstuds. I den tredje perioden spelar vi av matchen på ett riktigt bra sätt. Vi slänger inte i väg puckarna utan hittar vägar ut ur zon, säger Strömberg. 

Backen blev också utsedd till en av matchens bästa spelare och hyllades av hemmafansen när han var sist av isen efter slutsignalen. 

-  Det var fantastiskt kul. Arenan kokade i dag. Vi ville ge det här till fansen. Vi hade två torsk hemma inför den här matchen så vi var tvungna att börja vinna hemma. Det var riktigt starkt av oss att kunna ge lite tillbaka till supportrarna, säger Strömberg. 

Avgörande match väntar

Nu väntar en sjunde och avgörande drabbning i kvartsfinalserien som hittills har innehållit det mesta en bra slutspelsserie ska göra. De sex första matcherna har varit jämna, tuffa och underhållande. 

-  Det blir otroligt häftigt. Game 7 är något speciellt. En av oss kommer att gå på semester och vi ska göra allt i vår makt för att det inte ska bli vi, säger Strömberg. 

Backen var förra säsongen med och spelade upp Timrå i SHL efter en sju matcher lång kvalserie mot Karlskrona. 

Och 25-åringen vet vad som gäller inför en avgörande match. 

-  Man ska ha koll på känslorna. Det kommer bli något extra så det gäller att kunna hantera dem och leverera en bra ishockey, säger Strömberg.