HV71 höll undan i Karlskrona

Tremålsledning för HV71 efter halva matchen och all spänning såg ut att vara borta. Karlskrona gjorde en kraftansträngning och närmade sig men smålänningarna höll undan och vann med 3–2.

|

HV71 fick en kanonstart på matchen då Ted Brithén prickade in ledningsmålet redan efter 1.37. Den första perioden gick i publikens smak. Fartfylld ishockey med många målchanser och heta känslor efter varje avblåsning. Men Brithéns mål blev periodens enda.

- Vi spelade med bra tålamod vilket var nyckeln mot Karlskrona som är farliga om man tappar pucken på fel ställen, säger Önerud.

Fick utdelning

Andra perioden innebar en nedgång i intensitet och tempo men HV71 var fortsatt det bättre laget. Och utdelningen kom. Anton Bengtsson satte tvåan efter att ha fått pucken till skänks efter ett misslyckat uppspel av Karlskrona. Kort senare kom trean då Simon Önerud blev märkligt omarkerad framför mål och hade all tid i världen att ställa in siktet.

- Jag fick en jättebra passning av Chris Abbott. Skönt att se den gå in, det var ett tag sedan och jag har haft en del problem med skador och sjukdomar, säger målskytten till TT.

I det läget var ett mål vad Karlskrona behövde för att få lite häng i matchen. Och så blev det när Daniel Gunnarsson var sist på pucken efter bra spel i powerplay. Karlskronas nästa powerplay blev lika lyckosamt. Den här gången hette målskytten Alexander Deilert och det var match igen.

- De är bra i powerplay och det såg vi ju, säger Simon Önerud.

- Det är våra misstag som bjuder in Karlskrona i matchen, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.

Nära kvittering

Kort senare hade Karlskrona en kvitteringspuck inne i mål men efter en lång videogranskning dömdes målet bort då målburen var ur sitt läge innan pucken passerade linjen. Nästa stora chans kom med fem minuter kvar att spela då Karlskrona tilldömdes ett straffslag. Alexander Bergström var nära att kvittera men sköt stolpe ut.

- De var ruggigt nära att utjämna, säger Önerud.

HV71 höll undan och har aldrig tappat poäng i Karlskrona.

- Det var en sexpoängsmatch som var grymt skön att vinna då vi siktar på att klättra i tabellen, säger Simon Önerud.