Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hur blir sommarformen?

FOTBOLL: Drygt ett halvår kvar. Sedan drar EM i gång. I höst har de svenska spelarnas form varit sådär. Hur är den till sommaren? Vi har målat upp ett drömscenario - och ett mardrömsdito.
Andreas Isaksson, Manchester City
Dröm: "Svennis" ger honom chansen. Isaksson tar den direkt och är en bidragande orsak till att City utmanar de stora på allvar och gör sin bästa säsong i mannaminne.
Mardröm: Fortsätter att ruttna bort på avbytarbänkar och ibland till och med engelska läktare. City försöker sälja, men ingen vill köpa.

Mikael Nilsson, Panathinaikos
Dröm: Spelar helt ordinarie och alltid som högerback i grekiska topplaget.
Mardröm: Anses vara så funktionell att han kastas runt mellan bänk, mittbacksplatser, läktare och mittfält. Tappar helt självförtroendet.

Olof Mellberg, Aston Villa
Dröm: Säljs till Milan när transferfönstret öppnar och gör braksuccé. Styr upp italienarnas defensiv och spelar Champions League.
Mardröm: Birminghamklubben får ingen ordning på någonting. Målen trillar in, laget rasar igenom tabellen och den svenske mittbacken ifrågasätts.

Petter Hansson, Rennes
Dröm: Lyon gillar svenskar, och efter Hanssons fina spel i ligan blir han köpt av regerande mästarna. Tar direkt en ordinarie plats.
Mardröm: Den resoluta och orädda spelstilen för med sig skador och trasar sönder säsongen helt.

Erik Edman, Rennes
Dröm: Fortsätter att spela stabilt i Rennes och det ryktas om La Liga - den enda europeiska liga som Edman ännu inte har spelat i.
Mardröm: Talar öppenhjärtigt ut i en stor intervju under rubriken "Sanningen om landslaget" och blir utfryst av både ledningen och många av spelarna. Tappar lusten helt och grillar med kompisarna istället för att åka med till EM.

Christian Wilhelmsson, Bolton
Dröm: Blir utlånad till Heerenveen. En perfekt omstart. Mot det sämre lagen i ligan kan "Chippen" leka fotboll och få tillbaka allt självförtroende.
Mardröm: Får fortsätta att bara titta på när lagkamraterna i Bolton spelar match. Ingen klubb vill köpa svensken, han är för dyr.

Tobias Linderoth, Galatasaray
Dröm: Leder sitt klubblag till stora framgångar och hyllas för sitt uppoffrande slit. De medicinska ingreppen har lyckats och han känner inget i sina ljumskar.
Mardröm: Ljumskproblemen blir bara värre och han kan bara spela sporadiskt i turkiska ligan. Kommer matchotränad och halvskadad till EM.

Anders Svensson, Elfsborg
Dröm: Ett vinteruppehåll med massor av tacos är helt perfekt. Är spelsugen när våren kommer. Inleder allsvenskan bra och är i grym form i början av juni.
Mardröm: De där ljumskproblemen fortsätter att vara ett problem. Börjar fundera på om fotbollen verkligen är värd smärtan.

Fredrik Ljungberg, West Ham
Dröm: Känner sig stark igen och blir den nyckelspelare West Ham hoppats på. Börjar utmana de bästa lagen i ligan och Ljungberg är anföraren.
Mardröm: Platsar knappt i klubblaget. Och när han väl är aktuell går han sönder. Upptäcker direkt att spelarhotellet under EM saknar jacuzzi. Tappar därför humöret helt.

Johan Elmander, Toulouse
Dröm: Kommer igen starkt efter skadan, och börjar göra ännu mer mål. Nu jagar de riktigt stora klubbarna Alingsåskillen. Gör klart med Valencia precis före EM och kan spela mästerskapet i lugn och ro.
Mardröm: Tappar stinget helt i ett Toulouse som förlorar alldeles för ofta. Blir till och med petad i vissa matcher.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.