Hundsport ska rädda Kaparna

ANNONS
|

Göteborgs Motorsport Klubb, Kaparna, har länge arbetat för att få till en arena ute vid Säve. De synpunkter som inkommit mot förslaget har framför allt gällt de bullerstörningar som planförslaget kan tänkas ge upphov till. Men Stadsbyggnadskontorets bullerutredning visar att värdena understiger de riktlinjer som naturvårdsverket satt upp.

- Jag tror att det kommer att gå bra.Vi har haft stor enighet i byggnadsnämnden och jag ser inga hinder, säger säger Kaparnas ordförande Tommy Rander.

I området som sträcker sig från Björlandavägen till i närheten av flygplatsen, finns sedan tidigare en väl etablerad galoppbana, ett ridsportcenter och ett golfcenter. Och tanken är att föreningarnas samarbete skall utveckla Säve till ett unikt område inom evenemang och idrott.

ANNONS

Enligt detaljplanen är speedwayanläggningen tänkt att utformas som en multissportarena där flera sporter kan utövas. En idé som man lånat från England går ut på att kombinera speedway med hundkapp.

- Vi har inte råd att bekosta en bastant arena genom nio seriematcher om året. Och vi har därför inlett ett samarbete med hundsportsarrangörer, berättar Tommy Rander.

Om förslaget går igenom i byggnadsnämnden blir nästa steg tunga förhandlingar med fastighetskontoret om upplåtelse av mark. Även förhandlingar med andra intressenter väntar.

Men vilka dessa är vill Tommy Rander ännu inte avslöja.

- Jag kan säga att detta bygge handlar om Kaparnas framtida överlevnad och därmed också om speedwayens överlevnad som sport i stan, säger han.

ANNONS