Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Niklas Hult hoppas få starta på vänsterbacken mot Norge när Janne Andersson kastar om i elvan.

Hult: Kul att andra får visa upp sig

När kvalhjältarna mot Frankrike stiger åt sidan gäller det för andra spelare att ta chansen mot Norge.

I förra träningslandskampen mot Portugal gjorde Janne Andersson tio ändringar från elvan som startade i 4–0-segern mot Vitryssland matchen innan. Förbundskaptenen har samma plan mot Norge på tisdag.

Niklas Hult ger tummen upp.

- Jag tycker det är jättebra. Mot Portugal bytte vi tio spelare och det var bara Granqvist som spelade 45 minuter, men resten hade inte startat matchen innan. Vi andra visade att vi är bra spelare också.

"Skitbra för landslaget"

- Det är skitbra för landslaget att ha konkurrens på alla platserna och att andra spelare får känna på det också.

I skuggan av Panathinaikos stjärna Marcus Berg har Hult haft en lyckad debutsäsong på vänsterbacksplatsen i den grekiska klubben.

- Det har gått bra för mig fotbollsmässigt och jag trivs väldigt bra i Grekland också. Jag löper mycket och gillar att gå offensivt.

Ludwig Augustinsson är förstavalet på vänsterbacksplatsen i landslaget. Martin Olsson bröt söndagens träning på Friends Arena och haltade runt med vänsterlåret lindat. En säkerhetsåtgärd, enligt lagledningen.

Hult hoppas få starta precis som mot Portugal, då han slog inlägget som portugiserna styrde i eget mål och som avgjorde matchen.

- Det är oerhört tuff konkurrens på vänsterbacken. Martin och Ludde gör det otroligt bra i klubblag och landslag. I nuläget är jag väl nummer tre. Men det är bara för mig att kämpa på när jag får chansen.

Krafth mer taktisk

På andra kanten i försvaret har Mikael Lustig tagit semester. Bologna-backen Emil Krafth är redo att ersätta.

- Formen känns ganska okej. Jag räknar detta som min första riktiga säsong i Bologna, eftersom jag var skadad hela förra. Det finns en bit kvar dit man vill vara, men det kommer med tiden.

Krafth, i grunden en offensiv back, har framför allt utvecklat sin taktiska sida i Serie A.

- Där går försvaret alltid först. Jag vill vara en offensiv back, men nu har jag blivit lite hämmad av att defensiven går före. I Italien har jag lärt mig mycket om när jag ska gå och när jag ska avvakta.