Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gareth Hughes.
Gareth Hughes. Bild: Pontus Lundahl/TT

Hughes: "Bröt inte mot några regler"

Andra ryttare ifrågasätter varför han red dressyrens lagtävling trots att han testat positivt för covid-19.
Själv anser britten Gareth Hughes att han följt alla regler och rekommendationer.
– Jag testade inte positivt förrän vi kom hit och bröt inte mot några regler. Nu har jag testat negativt, vilket är skönt, säger han.

Hughes rev ned applåder för prestationen i GP-specialen på måndagseftermiddagen. På Classic Briolinca fick han 77,280 procent och tog sig lätt vidare till onsdagens kür.

Efteråt mötte han – med ansiktsmask – de internationella medierna i den mixade zonen.

Frågorna kretsade kring covid och att han deltog i prisutdelningen efter söndagens lagdressyr där Storbritannien tog bronset.

– Det här är en försiktighetsåtgärd eftersom jag måste möta medierna. Jag är negativ men kommer av försiktighetsskäl att hålla avstånd och göra allt på rätt sätt, säger han och rycker lätt i masken som döljer näsa och mun.

Hughes testades på nytt under måndagen och provet visade negativt, men efter ett möte med Internationella ridsportförbundet, FEI, har han fått förhållningsorder om att iaktta största försiktighet i möten med andra.

– Jag vill inte att någon ska känna sig obekväm. Jag håller mig långt från alla andra på arenan. Vi håller oss till reglerna och gör allt på rätt sätt, säger han.

Varför hade du inte mask på prisutdelningen?

– Det var ett beslut som togs. Jag försökte hålla avstånd, även om det var ganska svårt. Jag gick inte till presskonferensen för jag var tvungen att göra ett dopningstest.

Under presskonferensen hävdade en av hans lagkamrater att skälet till hans frånvaro var relaterat till hans covidsmitta.