Fotbollsdomaren får sitt straff prövat i hovrätten. Arkivbild.
Fotbollsdomaren får sitt straff prövat i hovrätten. Arkivbild. Bild: Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT

Hovrätten: Domaren ska stanna i häktet

Den fotbollsdomare på elitnivå som av tingsrätten dömdes till fyra och ett halvt års fängelse för bland annat grova bedrägerier ska sitta kvar i häktet.

ANNONS

Det beslutade Hovrätten för Västra Sverige på fredagen efter att rätten haft en kortare förhandling under förmiddagen.

Den tidigare fotbollsdomaren har överklagat tingsrättens dom i ärendet. Han accepterar att han döms för bedrägeri men vill att hovrätten ska se över straffet. Det är vad rätten nu ska ta ställning till.

– Vi har framfört våra argument. Vi tycker att straffet är för hårt, säger mannens advokat Allan Stutzinsky till TT.

Fotbollsdomaren greps och häktades i september. Han har erkänt att han utsatt företagen för bedrägeri, men anser inte att det ska betraktas som grovt.

Dom i målet meddelas den 5 mars.

ANNONS

Domaren är också aktuell i en brottsutredning om spelfusk, där han misstänks ha spelat på fotbollsmatcher som han själv dömt och kunnat påverka. Han har tidigare dömt fotboll på toppnivå såväl i Sverige som utomlands. I december stängde Svenska fotbollförbundet av domaren i 15 månader för otillåten vadhållning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS