Houstons Chris Paul och James Harden firar segern över Utah.

Houston slog ut Jerebkos Utah

Det blir inget semifinalspel för den svenske NBA-spelaren Jonas Jerebko. Hans Utah är utslaget efter en fjärde förlust mot Houston, 102–112.

|

Houston vann matchserien med 4–1 och får möta den regerande NBA-mästaren Golden State i semifinalen.

Jerebko spelade drygt sex minuter i den femte kvartsfinalen och gjorde tre poäng.

Houstons Chris Paul dominerade tillställningen med sina 41 poäng. Och det var han som vände fempoängsunderläget efter tre perioder med att sätta 20 i den sista.

- Han var otrolig, gick in och tog över matchen. Det var stor uppvisning. Han hade den där blicken som säger att han kommer att ställa till problem för motståndarna, säger Pauls lagkamrat James Harden.

Paul, som gjorde karriärbästapoäng i en slutspelsmatch, tonar dock ner sin insats.

- Det var kul och det handlar inte om poäng utan om genomförandet.

Det är första gången på fyra säsonger som Houston går längre än till kvartsfinal.

I semifinalen väntar Golden State som också vann sin kvartsfinalserie med 4–1 i matcher. I den sista mot New Orleans vann Golden State med 113–104. Stephen Curry låg bakom segern med sina 28 poäng.