Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sveriges Jessica Samuelsson skadades och fick bäras ut på bår under OS-premiären mellan Sverige och Sydafrika på Olympiastadion i Rio de Janeiro.

Hoppfullt besked efter skadan

Segern mot Sydafrika kan ha kostat Sverige en högerback. Men de senaste beskeden är ändå positiva från Jessica Samuelsson, som bars ut på bår och kan missa matchen mot Brasilien.

Med bara några minuter kvar av OS-premiären mot Sydafrika åkte Sveriges ordinarie högerback Jessica Samuelsson på en smäll mot foten. Samuelsson blev liggande och fick bäras ut på bår.

Nu talar mycket för att hon missar Sveriges nästa match, mot hemmanationen Brasilien natten mot söndag.

- Hon fick en smäll på höger fotled och vi vet inte riktigt vad det är för skada än. Vi måste göra en bättre undersökning, sade Sveriges landslagsläkare Mats Börjesson direkt efter matchen.

- Men vi kan inte utesluta att hon kan vara med i nästa match. Inte i dag, vi får se i morgon.

Jessica Samuelsson själv undvek frågor efter matchen och haltade hårt tejpad, stödd på kryckor, förbi alla journalister. Några timmar senare kommenterade hon dock läget i Svenska fotbollförbundets officiella app "Blågult inifrån", och det var positiva nyheter.

- Det är ändå ganska bra nu. Vi har varit och röntgat foten och det är ingen fraktur, så det är väldigt positivt, säger Jessica Samuelsson i appen.

Om hon inte kan spela mot Brasilien ersätts hon troligtvis av Elin Rubensson, som tidigare varit förstvalet på högerbackspositionen men nuförtiden mest håller till på mittfältet.