AFC Eskilstunas Amadou Kalabane mot Östersunds Jamie Hopcutt.

Hopcutt målskytt efter ett års frånvaro

|

Hopcutt var Östersunds främste målskytt 2015, tvåa i skytteligan på 15 mål, då man säkrade en allsvensk plats. I fjolårspremiären mot Hammarby fick han dubbla benfrakturer och spelade inget mer i allsvenskan det året.

I årets femte allsvenska match gjorde han comeback, i ett kylslaget Eskilstuna. Där svarade britten för Östersunds andra mål efter en halvtimmes spel när han sköt mot vänstra stolpen.

Redan efter en dryg minuts spel gjorde Östersund, i sitt allra första anfall, 1–0. Curtis Edwards sköt i mål i det vänstra hörnet. Britten blev tvåmålsskytt en dryg halvtimme senare.

Bortalaget dominerade fullständigt i den första halvleken och kunde ha gjort fler mål.

Eskilstuna, som gjorde två byten redan i halvtid, såg ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken och reducerade efter åtta minuter. Efter lite flipperspel kunde Simon Alexandersson slå in bollen.

Hemmalaget fortsatte att sätta press på Östersund, och hade flera farliga målchanser med bland annat skott i stolpen. Östersund jämnade ut spelet efterhand, men det blev inga fler mål i matchen.

Eskilstunas skyttekung Mohamed Buya Turay blev utvisad i slutet av matchen efter en ful fällning.