Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

"Hon har spottat oss alla i ansiktet"

Den ryska dopinghärvan rör upp känslor. Stavstjärnan Jelena Isinbajeva riktar stark kritik mot landsmaninnan Julia Stepanova, som var med och läckte uppgifterna om det ryska förbundets doping. – Hon har spottat oss alla i ansiktet, säger hon till ryska R-Sport.

Julia Stepanova var en av visselblåsarna inom rysk friidrott som startade den härva som skakat det ryska förbundet, och fått Wada att rekommendera en avstängning av samtliga ryska idrottare vid OS i Rio. 

Stepanovas agerande hyllades som modigt i omvärlden - men på hemmaplan är hon inte lika populär. Jelena Isinbajeva, som hotat med att sluta sin aktiva karriär om de ryska friidrottarna portas från OS, är inte nådig i sin kritik mot medeldistanslöparen Stepanova. 

– Hon är ond och har spottat oss alla i ansiktet. Hon har först och främst ingenting att göra i sporten igen och borde bli avstängd på livstid. Jag förstår inte hur en som använt dopning och sedan blivit avstängd sedan kan byggas upp som en superhjälte, säger Isinbajeva till R-Sport.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.