Laila Anderson och St Louis Colton Parayko lyfter Stanley Cup-bucklan tillsammans.
Laila Anderson och St Louis Colton Parayko lyfter Stanley Cup-bucklan tillsammans.

"Hon är en sådan krigare"

Mitt bland segerrusiga St Louis-spelare stod 11-åriga Laila Anderson på isen efter Stanley Cup-avgörandet. Anderson, som kämpar mot sjukdomen HLH, lyfte bucklan tillsammans med sin favoritspelare Colton Parayko.

ANNONS
|

Laila Anderson har varit en stor supporter till St Louis i flera år. 11-åringen har HLH, en ovanlig sjukdom som innebär störningar i immunsystemet

I vintras genomgick Anderson en benmärgstransplantation och hennes kamp mot sjukdomen har uppmärksammats av St Louis. Parallellt med lagets frammarsch i slutspelet har hon blivit en profil. Något som har lyfts stort i amerikanska medier och när hon syntes på jumbotronen mot San Jose tidigare i slutspelet fick hon en stående ovation.

Fick specialinbjudan

Inför den avgörande matchen i Boston fick hon en specialinbjudan av St Louis, och läkarna gav grönt ljus.

ANNONS

St Louis vann finalen mot Boston med 4–1. Spelarna firade hejvilt nere på isen och mitt ibland dem fanns Anderson som hade bjudits ner för att fira segern med sitt favoritlag.

- Hon är en sådan krigare. När jag besöker henne på sjukhuset är hon alltid glad. Hon kanske har sin värsta dag i veckan med all medicinering. Hon är alltid glad och det visar att det finns så mycket mer än hockey. Jag kan inte ens få fram ord om vad hon har betytt för mig. Hon har lärt mig så mycket om livet, säger St Louis-backen Colton Parayko till Sportsnet.

"Stöttat mig så mycket

Bredvid honom på isen stod Anderson, och hon berättade om vad Parayko och St Louis har betytt för henne.

- Han har stöttat mig så mycket och det här är min chans att ge tillbaka till honom, säger Anderson.

ANNONS

- Jag kan inte tacka dem tillräckligt. Även alla andra lag har stöttat mig. Supportrarna är så snälla mot mig, även om de håller på andra lag.

TT

ANNONS