Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Hon är världens yngsta MMA-mästare

Angela Lee från Kanada är bara 20 år gammal – men redan världsmästare i Mixed Martial Arts och en pionjär inom en sport som mer och mer distanserar sig från bilden som mansdominerad. – Jag är stolt över hur långt kvinnornas MMA har kommit, säger Lee till South China Post.

Hon är bara 20 år men redan historisk. Angela Lee är den yngsta världsmästaren någonsin i MMA efter att hon vann titelmatchen mot japanskan Mei Yamaguchi i maj i fjol och har vunnit sex raka matcher så här långt under karriären.

LÄS OCKSÅ: 15 av sportvärldens kvinnliga pionjärer

Nu gör hon sig redo för att försvara sin titel för första gången i Bangkok, mot Jenny Huang från Taiwan.

"En stor ära för mig"

Lee har på kort tid utvecklats till en viktig symbol för kvinnor inom kampsport, en roll som hon trivs bra i.

– Det är en stor ära för mig, säger Lee som är ett av namnen som ser ut att ta över facklan från pionjärer inom kampsporten som Ronda Rousey och Holly Holm, i en intervju med South China Post.

– Det är fantastiskt att det i dag är Internationella kvinnodagen och att jag på lördag ska gå huvudmatch i Bangkok, i ett land där kvinnor inom kampsport en gång i tiden inte var tillåtet. Jag är stolt över hur långt kvinnornas MMA har kommit. Man hör allt mer sällan att folk säger "hur känns det att vara kvinna i en mansdominerad sport?" och det är så det borde vara – jämt, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.