Hon är världens yngsta MMA-mästare

Angela Lee från Kanada är bara 20 år gammal – men redan världsmästare i Mixed Martial Arts och en pionjär inom en sport som mer och mer distanserar sig från bilden som mansdominerad. – Jag är stolt över hur långt kvinnornas MMA har kommit, säger Lee till South China Post.

ANNONS
|

Hon är bara 20 år men redan historisk. Angela Lee är den yngsta världsmästaren någonsin i MMA efter att hon vann titelmatchen mot japanskan Mei Yamaguchi i maj i fjoloch har vunnit sex raka matcher så här långt under karriären.

LÄS OCKSÅ:15 av sportvärldens kvinnliga pionjärer

Nu gör hon sig redo för att försvara sin titel för första gången i Bangkok,motJenny Huang från Taiwan.

"En stor ära för mig"

Lee har på kort tid utvecklats till en viktig symbol för kvinnor inom kampsport, en roll som hon trivs bra i.

– Det är en stor ära för mig, säger Lee som är ett av namnensom ser ut atttaöver facklan från pionjärerinom kampsporten som Ronda Rousey och Holly Holm, i en intervju medSouth China Post.

ANNONS

– Det är fantastiskt att det i dag är Internationella kvinnodagen och att jag på lördag ska gå huvudmatch i Bangkok, i ett land där kvinnor inom kampsport en gång i tiden inte var tillåtet. Jag är stolt över hur långt kvinnornas MMA har kommit. Man hör allt mer sällan att folk säger "hur känns det att vara kvinna i en mansdominerad sport?" och det är så det borde vara – jämt, säger hon.

ANNONS