'Det här är ett bevis på vilka problem som vi som samhälle fortfarande har att hantera 2022', skriver Adelaide Uniteds försvarare Josh Cavallo efter att ha utsatts för homofobiska tillmälen i lördagens match. Arkivbild.
"Det här är ett bevis på vilka problem som vi som samhälle fortfarande har att hantera 2022", skriver Adelaide Uniteds försvarare Josh Cavallo efter att ha utsatts för homofobiska tillmälen i lördagens match. Arkivbild. Bild: Brendon Thorne

Homofobiskt hat mot Cavallo: "Saknar ord"

Adelaide Uniteds försvarare Josh Cavallo uppger att publiken riktade homofobiska tillmälen mot honom under lördagens match mot Melbourne Victory.

ANNONS
|

Cavallo, som i oktober förra året blev den förste manlige professionelle fotbollsspelaren att komma ut som homosexuell på över 30 år, skriver på sociala medier att han "saknar ord" för att beskriva besvikelsen över de glåpord som han fick ta emot.

LÄS MER:Josh Cavallo kommer ut som homosexuell – ensam i världen inom elitfotbollen

"Det här är ett bevis på vilka problem som vi som samhälle fortfarande har att hantera 2022", skriver Cavallo.

Ligan fördömer agerandet och säger i ett uttalande att man är "chockade och ledsna" att höra om det som Josh Cavallo utsattes för.

"Mobbning, trakasserier och glåpord hör inte hemma i australisk fotboll och vi har inget tolerans för sådant beteende", heter det i uttalandet.

ANNONS

LÄS MER:Kom ut som gay – rädd för att spela VM i Qatar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS