Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Dani Holmqvist.

Holmqvist senast att drabbas av puttsjuka

Svag svensk puttning tycks vara en smittsam sjukdom i Evian Championship. Senast att drabbas: Dani Holmqvist.

De tyngsta blågula namnen, Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg, hade svårt att sänka puttar under första rundan i årets sista major. I skuggan av stjärnorna smög debutanten Dani Holmqvist fram som bästa svenska med 69 slag.

När torsdagen hade blivit fredag – och en del regn hade hunnit falla över golfbanan i Évian-les-Bains – var det i stället dags för Holmqvist att ha en frustrerande förmiddag på de ofta kraftigt lutande greenerna.

- Spelet kändes faktiskt nästan bättre i dag från tee till green. Men jag fick inte i några puttar. Jag var lite kort hela tiden och anpassade mig lite dåligt till de blötare förhållandena, säger 30-åringen till TT.

Birdie som avslutning

Inför sista hålet hade Holmqvist inte gjort en enda birdie, men däremot bogeys på hål 4, 15 och 17. På 18:e – banans svåraste hål – kom sedan ironiskt nog dagens enda birdie efter en sänkt långputt.

Bättre sent än aldrig...

- Ja, att göra birdie på sista hålet känns nästan som en och halv birdie. Men med tanke på hur många korta birdielägen jag hade känns det surt att komma in över par i dag, säger hon.

"Extra viktig"

Efter rundorna 69–73 ligger Evian-debutanten Dani Holmqvist på par totalt och delad 36:a, vilket i alla fall betyder att hon med god marginal får spela vidare i helgen. Nog så viktigt för en spelare som i nuläget ligger 86:a på LPGA-touren i år, eftersom det finns stora prischeckar på spel i den penningstinna franska majorn.

- Att spela en major känns lite mer och den här är extra viktig, eftersom man kan säga att det är sista tävlingen på säsongen om man inte kommer in och får spela tävlingarna i Asien (i oktober och november). Jag hoppas på några starter där och har jag en bra helg här kanske det kan bli några fler, säger hon.

Förutom Holmqvist får ytterligare tre svenskor spela vidare i helgen: Anna Nordqvist (–1), Pernilla Lindberg (par) och Caroline Hedwall (+3).

Leder på –8 gör Maria Torres, Puerto Rico, Lee Mi-Hyang, Sydkorea, och amerikanskorna Amy Olson och Mo Martin.