Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Holmlund. Arkivbild.

Holmlund akut huvudopererad efter krasch

Den svenska skicrosstjärnan Anna Holmlund har kraschat svårt på träning. Hon är opererad för blödningar i hjärnan och hålls nedsövd på ett sjukhus i italienska Bolzano.

Holmlund missade en dämpning i ett hopp, slog i huvudet och förlorade medvetandet. Ett sjukdomsteam tog hand om den 29-åriga svenskan på plats i banan, varefter hon transporterades i helikopter till traumacentrumet i Bolzano.

Det konstaterades att Holmlund ådragit sig blödningar i hjärnan och hon opererades omgående. Holmlund hålls tills vidare nedsövd på intensivvårdsavdelningen och hennes tillstånd beskrivs som instabilt.

- Man håller henne nedsövd och under bevakning de närmaste dagarna, sedan om det blir en eller två dagar eller fler vet vi inte. Det kommer vi att få löpande information om, säger skicrosslandslagets sportchef Joar Båtelson till TT.

"Fick ett felskär"

Han berättar om olyckan som skedde under landslagets träning i italienska Innichen:

- Det var ingen annan åkare med i situationen. Det var en sträcka som inte ses som en särskilt svår del i banan. Hon tappade balansen, fick ett felskär och slog i backen.

Båtelson är på plats med landslaget i Innichen där kvaltävlingar i världscupen väntar på tisdagen för övriga landslagsåkare.

- Alla blir ju såklart påverkade när något sådant här händer, säger han.

Tog OS-brons

Ledare finns också på plats tillsammans med Holmlund på sjukhuset i Bolzano. I ett pressmeddelande ber skicrossförbundet om tålamod och förståelse för situationen och säger att man fortlöpande kommer att uppdatera informationen när man vet mer om Anna Holmlunds tillstånd.

Holmlund är Sveriges främsta skicrossåkare. Hon tog brons i OS i Sotji 2014 och vann den totala världscupen förra säsongen.