Kalle Holmberg har gjort två mål i årets allsvenska.
Kalle Holmberg har gjort två mål i årets allsvenska. Bild: Adam Ihse/TT

Holmbergs andra mål fixade seger: "Känns bra"

Kalle Holmberg har kommit igång i Djurgårdströjan. Mot IFK Göteborg fixade anfallaren inte bara en straff och en utvisning. Han satte dessutom säsongens andra mål.
– Det känns bra. Vi får med oss resultatet och jag är delaktig i mycket, säger Holmberg till TT efter segermatchen.

ANNONS

27-åringen tillbringade fyra säsonger i IFK Norrköping och vann bland annat skytteligan 2017 tillsammans med dåvarande Djurgårdsspelaren Magnus Eriksson. Inför årets säsong hämtades han in av det regerande mästarlaget Djurgården som en av flera spelare tänkta att ersätta skyttekungen Mohamed Buya Turay.

– Det är alltid press att komma till Djurgården. Jag och Buya är olika spelartyper så det gäller att hitta mixen med vilka som ska göra mål däruppe. Men vi har många bra spelare och jag är inte orolig, säger Holmberg om situationen i sin nya klubb.

"Alltid skönt"

Men precis som för laget i stort har hans inledning på allsvenskan varit svajig. Inte heller anfallskollegan Emir Kujovic har hittat det där riktiga målflytet och står bara på ett gjort mål hittills.

ANNONS

Först i den sjätte omgången, mot Helsingborg, kom Holmbergs första mål.

Och i söndagens möte med IFK Göteborg följde Holmberg upp det med ytterligare ett mål när Djurgården tog rejäla kliv i den allsvenska tabellen efter 2–1-segern. Tack vare segern är laget nu bara tre poäng från skrälltvåan Mjällby.

Holmberg var dessutom inblandad i det mesta i offensiv väg och fixade rutinerat en straff och en utvisning – båda i duell mot IFK Göteborgs 17-årige mittback Jesper Tolinsson.

– I dag kändes det bra i presspelet framför allt. Sedan är vi inte nöjda med andra halvlek men vi får med oss resultatet och det är alltid skönt, säger han.

"Går framåt"

TT: Känns det som att du har kommit igång nu?

– Ja, formen har känts bra. Vi har inte fått med oss resultatet i matcherna som vi vill men vi spelar relativt bra och jag tycker det går framåt.

TT: Har du hittat din egen roll i laget?

– Absolut, det tycker jag. Jag vill vara med och bidra. Sedan hur många mål jag ska göra får man se, säger Kalle Holmberg.

Robin Salomonsson/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS