Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Nicklas Dackhammar och hans team laddar för morgondagens kvartsfinal. Bildbyrån.

Holmberg utslagen – men flera svenskar siktar mot final

Måns Holmberg och hans Gothenburg Racing föll i åttondelsfinalen mot den tidigare världsmästaren Taylor Canfield. Men Nicklas Dackhammar gör sig redo för att möta Pieter-Jan Postma i kvartsfinalen i Match Cup Sweden.

En kapsejsning strax efter starten blev kostsam för Måns Holmberg i åttondelsfinalen. Misstaget innebar att Gothenburg Racing förlorade det andra racet i rad mot US One och deras rutinerade skeppare Taylor Canfield från Amerikanska Jungfruöarna. 
Holmberg höll ledningen i det avgörande racet fram till det sista benet. Då lyckades Canfield pressa sig förbi och matchen slutade 3–0. För att vinna matchserien hade de behövt ta hem tre raka poäng. 

– De hade mer rutin och våra misstag kostade för mycket. Vi har kapsejsat tre gånger sedan vi började segla M32 förra året, två av dem var i den här tävlingen och det känns ju inte så bra. Vi var inte så långt efter men samtidigt seglade Canfield riktigt bra, säger Måns Holmberg och tillägger:

– Vi har haft en bra vecka på Marstrand, det är en fantastiskt rolig tävling och vi ser fram emot att komma tillbaks och få en ny chans nästa år.

Canfield har två VM-guld i matchracing bland meriterna medan Måns Holmberg deltog i GKSS Match Cup Sweden för första gången. 

Dackhammar laddar upp

Nicklas Dackhammar och hans lag Essiq Racing seglar sin kvartsfinal imorgon där de möter Pieter-Jan Postma från Nederländerna, som har seglat två OS.

– Deras lag är nya i världscupen och vi har inte seglat matchracing mot dem tidigare. Men det har gått bra för dem hittills och de kommer ge oss en tuff match, säger Nicklas Dackhammar.

– Vi har extra självförtroende efter att vi slog ut en av förhandsfavoriterna igår och jag tror vi har en fördel över Postma i starterna och för att vi är snabba runt banan. Målet är att komma på prispallen och det är vad vi har jobbat för hela våren.

Slutspelet på Marstrand avgörs med åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och till slut den stora finalen på lördag 8 juli. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.