Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norrköpings Kalle Holmberg tar ett glädjeskutt efter sitt 2–0-mål mot Örebro på Östgötaporten.

Holmberg utmanar Eriksson i skytteligan

IFK Norrköpings supportrar på Curva Nordahl hyllade anfallaren Kalle Holmberg, 24, med refrängen: "Kalle är för bra för Örebro, Kalle är för bra för Örebro..."

Det var inte direkt så att det smällde i närkamperna på Östgötaporten när Norrköping tackade hemmapubliken för i år med att göra 2–0 på Örebro SK.

Mötet i den näst sista allsvenska omgången kändes mer som en match som skulle spelas av, bokföras och läggas till handlingarna. Örebro är fast i tabellens nedre mittenregion och Norrköpings chans att nå en Europa League-plats eller medalj är minimal.

Men åtminstone en individuell titel kan hamna i Norrköping.

Ett mål bakom Eriksson

När Kalle Holmberg vände bort sin försvarare och placerade 2–0 bakom Oscar Jansson i 22:a minuten var det hans 13:e allsvenska mål för säsongen. Inför den sista omgången är han bara ett mål bakom Djurgårdens Magnus Eriksson i skytteligan.

Han var inte långt borta från ett eller två mål till, med en nick i ribban och ett friläge som Jansson räddade.

- Hade jag gjort ett till så hade vi åtminstone varit lika, han (Eriksson) och jag. Men det är en match kvar. Lite surt med Oscars räddning i slutet, säger han.

- Chansen finns, även om han (Eriksson) ligger på plus.

"Bra miljöombyte"

På 91 allsvenska matcher för Örebro SK gjorde Holmberg 14 mål. På 41 för IFK Norrköping har han hunnit med 17. Det är en rätt skaplig utveckling sedan Holmberg sommaren 2016 värvades som offensivt komplement till den då regerande mästarklubben.

- Absolut, säger Holmberg

TT: Förklaringen?

- Jag har fått mycket förtroende och speltid och spelar med bra lagkamrater. Det är roligt att det har lossnat.

TT: Något mer i ditt spel som gjort att det har lossnat?

- Jag har blivit starkare och jag orkar mer. Det var ett bra miljöombyte för min fotbollskarriär. Norrköping är en bra miljö att utvecklas i varje dag, säger Holmberg.

Anfallspartnern David Moberg Karlsson hade också en kul kväll. Det var klass på frisparken han skruvade in redan efter fem minuter.

Dessutom spelade han fram Holmberg till 2–0-målet och prickade stolpen i andra halvlek.

"Tyckte det vad dags"

- Jag har inte varit uppsatt som frisparkskytt, men hade ett snack med Florén (Mathias, assisterande tränaren) och tyckte det var dags, säger Moberg Karlsson till C More.

Hos Örebro var det deppigt.

- Inte alls bra, vi sätter oss i problem, spelar kort och de pressar oss. Vi slarvar mycket med passningar och mottagningar, säger Örebros Johan Mårtensson.

Norrköping avslutar allsvenskan borta mot Elfsborg på söndag medan Örebro tar emot AIK.

- Det ska mycket till för att vi ska få den där fjärdeplatsen, men vi måste tro på det och lista ut hur vi ska slå Elfsborg, säger Kalle Holmberg.