Holm om chocken: "Fy fan, det var en riktig jävla smäll"

Det är snart sex år sedan som Patrik Sjöberg berättade om de sexuella övergrepp han utsattes för som ungdom. Något som påverkade många – däribland höjdhoppslegendaren Stefan Holm. – Jag får kalla kårar bara jag tänker på det, säger han till P1.

ANNONS
|

Det var 2011 som Patrik Sjöberg släppte sin bok. En bok där han för första gången berättade om de sexuella övergrepp som han utsattes för. Övergrepp som gjordes av hans tränare och styvpappa Viljo Nousiainen.

Stefan Holm gästade helgens avsnitt av "Söndagsintervjun P1" och berättade då om sin reaktion på nyheten som chockade hela idrotts-Sverige.

– När jag tittar tillbaka idag så kan jag se att saker inte stod rätt till, säger han i programmet.

Han berättar även om att han själv var på väg till Stockholm när han fick nyheten berättad för sig av Göteborgs-Posten.

ANNONS

– Jag får kalla kårar bara jag tänker på det. När jag väl förstår så går perrongen i vågor runt mig. Jag fick sätta mig ner.

– Jag förstår inte först, när jag förstår efter ett par sekunder så börjar hela perrongen gå i vågor runt mig och jag måste sätta mig ner.

– Viljo var en speciell människa, han var en människa alla tyckte om i sin fumlighet, han var disträ, han var jävligt rolig. Sen kryper det fram att det var fler utsatta, även Yannick som jag känt i 25 år. Det var framförallt Yannick som någonstans kändes i hjärtat, vi umgicks de där åren. Fy fan, det var en riktig jävla smäll, det tog.

ANNONS