Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roy Hodgson, 70, debuterar i Crystal Palace. Arkivbild.

Hodgson debuterar i krisande Palace

Roy Hodgson spelade i Crystal Palace som tonåring. Nu är han 70 år och återvänder till en klubb i kris. Inför lördagens match mot Southampton står Londonklubben på noll poäng och noll mål.

- Man vill se karaktär, vilja och spelare som delar din passion och entusiasm, säger Roy Hodgson i en intervju med Sky Sports.

Företrädaren Frank de Boer fick lämna jobbet redan efter 77 dagar och Crystal Palace vände sig då till den välmeriterade tränaren, som inledde tränarkarriären i Halmstad BK 1976 och senast ledde det engelska landslaget i fyra år.

Sist i Premier League

Uppgiften som Roy Hodgson, äldst av fotbollstränarna i Premier League, står inför är sannolikt en av de tuffare han upplevt. Efter fyra omgångar ligger Crystal Palace sist, utan poäng och med 0–7 i målskillnad. Risken finns att klubben skriver historia som det första laget som inleder en säsong med fem matcher utan poäng och mål.

- Jag vill se ett lag som visar fansen att de verkligen bryr sig, säger Hodgson till Sky Sports inför lördagens match på Selhurst Park.

"Mycket jobb"

Efter bara ett par dagar i klubben har Roy Hodgson förstås haft ont om tid att hinna sätta sin prägel på laget.

- Just nu har vi mycket jobb att göra innan jag känner mig säker på att alla spelare vet sina roller, vad jag är ute efter och vill att de ska göra, säger engelsmannen.

Motståndaren Southampton har samtidigt inte heller haft någon lyckad start på säsongen. "The Saints" har gått mållösa i tre av fyra matcher och får nu ägna sig åt gissningslekar kring hur Hodgsons Crystal Palace kommer att spela.

- Vi vet hur Roy Hodgsons lag har spelat tidigare, men allt ändras när du har en ny grupp av spelare, säger Southamptons argentinske tränare Mauricio Pellegrino enligt nyhetsbyrån Reuters.