Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hjelmer gjorde vad som behövdes - inte mer

Åskådarna drog efter andan, men Moa Hjelmer var säker. - Jag hörde på publiken att någon närmade sej, men jag hade full kontroll, sa Moa Hjelmer efter att ha gått vidare från försöket på 400 meter.

Moa var tvåa i heatet, klart slagen av brittiskan Perri Shakes-Drayton, men bara en hundradels sekund före Madiea Ghafoor från Holland. Facit efter de fyra försöken visar att svenskan hade gått vidare även om förlorat spurten.

- Jag hade mera att ge och det var skönt att känna, fortsatte hon. Jag gjorde bara vad jag behövde.

400 meter är en krävande sträcka och det kan vara klokt att, om det går, spara kraft. Semifinal och final görs lördag respektive söndag.

- Jag vet att jag måste gå ut hårdare i fortsättningen och det ska jag, lovade Moa. Jag vill göra en bättre avslutning också.

Hon sa det efter att ha noterat årsbästa och haft sjunde bästa tid i försöken. Det spelar ingen roll, för nu är det kampen axel mot axel som gäller.

- Jag är beredd på allt, förklarade hon, och ska inte låta mej överraskas om jag får någon knuff. Bättre att själv knuffa först.

Moa har haft en lugn inomhussäsong och har dragit nytta av att för första gången i livet ha varit förhandsuttagen till ett mästerskap. Nu njuter hon av hemmaplan.

- Jag är nervös, fast på rätt sätt, tyckte hon. Jag blir taggad av att veta att så många följer just mej.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.