Hjalmarsson rörd till tårar efter fansens hyllningar

Niklas Hjalmarsson, 31, var tillbaka i Chicago med sitt Arizona. Då bjöds den svenske backen på en stående ovation.
– Det var svårt att hålla tillbaka tårarna, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Under sina år i Chicago blev det tre Stanley Cup-titlar för Niklas Hjalmarsson som totalt gjorde tio säsonger för klubben. Men trots det valde klubben att trejda bort honom till Arizona.

Under nattens möte mellan Chicago och Arizona bjöd Hjalmarssons gamla klubb på en fin hyllning. Under ett reklamavbrott hyllades han med en video och fansen var inte sena att haka på.

LÄS MER: Här hyllas Zlatan av hockeyfansen

Det slutade med stående ovationer för Hjalmarsson som fick se tårarna komma.

– Ja, det blev lite mycket där. När de körde videon och publiken visade sådan uppskattning var det svårt att hålla tillbaka tårarna, säger han till Sportbladet.

ANNONS

– Det kändes överhuvudtaget väldigt speciellt att komma tillbaka . Jag var ju här så länge, och har så oerhört fina minnen förknippade med stan och med klubben.

LÄS MER: NHL-backen berättar om dödshoten efter tacklingen på svensken

Förra säsongen när Arizona kom till Chicago var Simon Hjalmarsson skadad och missade det mötet. Den här gången slutade det inte bara med stående ovationer.

Det blev även seger för Arizona med 4–1.

– Ja, det var ju extra kul. Jag tycker vi spelat bra i de flesta matcherna under säsongsstarten men inte kunnat göra mål. Ikväll fick vi lite utdelning, säger Hjalmarsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS