Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robin Bryntesson (vänster) och Calle Halfvarsson (höger). Bild: Bildbyrån
Robin Bryntesson (vänster) och Calle Halfvarsson (höger). Bild: Bildbyrån

Hjärnan bakom filmen: "Ber om ursäkt"

Calle Halfvarsson störde sin egen VM-uppladdning genom en kontroversiell musikvideo, för vilken han senare bad om ursäkt.
Nu kryper även längdkollegan Robin Bryntesson – som var drivande i produktionen – till korset.

Veckans stora snackis inför längd-VM i Seefeld har varit musikvideon "Who the fuck is Norway".

I videon, som gjordes för NRK-programmet Helt Ramm, figurerade nuvarande landslagsstjärnan Calle Halfvarsson med längdkollegan Robin Bryntesson (som numera jobbar för den norska kanalen).

De båda svenskarna rappade om att "bada i svenska dambröst" och hånade de norska stjärnorna, bland annat genom att såga huvudet av en Petter Northug-pappdocka.

Calle Halfvarsson bad om ursäkt under onsdagen för de vulgära och sexistiska inslagen – och nu kryper även kumpanen i videon till korset.

På Instagram beskriver 33-årige Robin Bryntesson onsdagen som "en av de värre dagarna i mitt liv".

LÄS MER: Halfvarssons ursäkt efter kritiserade videon

"Vi är här för att göra humor"

"Vissa gånger blir det inte riktigt som man tänkt sig", skriver Bryntesson, och förklarar hur tanken var att öka pulsen inför VM-tävlingarna:

"Vi är här för att göra humor (för en målgrupp mellan 15-30 år), skapa intresse för skidsporten och känna på duellen mellan Sverige och Norge. Men gränserna töjs ibland lite för mycket. Jag ber om ursäkt till er som känt sig kränkta efter gårdagens film".

I samband med att programmet sändes under onsdagskvällen hade en ny version av videon spelats in, samtidigt som Robin Bryntesson bokstavligen "lade sig platt" på golvet i studion.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.