Hjälte för Schweiz – vägrade fira: "Speciellt"

Född i Kamerun, representerar Schweiz.
Det var en känslosam Breel Embolo som gjorde matchens enda mål när schweizarna vann med 1–0 mot Kamerun i fotbolls-VM i Qatar.

ANNONS
|

Embolo, till vardags i franska Ligue 1-klubben Monaco, var helt omarkerad i straffområdet när han skickade in 1–0 på ett inlägg från högerkanten i den 48:e minuten.

Och det var känslosamt för 25-åringen som valde att inte fira, utan i stället höjde händerna mot himlen, nästan som att han bad om ursäkt.

– Det är ganska speciellt för honom med tanke på hans kopplingar till Kamerun, jag är väldigt glad att han spelar för oss. Han är alltid på rätt plats när man behöver honom, säger Schweiz målvakt Yann Sommer enligt AFP.

Embolo är född i Kameruns huvudstad Yaoundé, men uppvuxen i Basel. Hans pappa bor fortfarande kvar i Kamerun.

ANNONS

Knappt 20 minuter efter 1–0-målet var anfallaren nära att göra sitt och Schweiz andra mål, men den gången gick det inte vägen.

Kamerun saknade inte chanser i fajten, men lyckades inte få hål på schweizarna som vann med uddamålet.

Övriga nationer i gruppen är Brasilien och Serbien.

Schweiz, Brasilien och Serbien var även i samma grupp i VM senast, men då var den fjärde nationen inte Kamerun, utan Costa Rica.

För Schweiz tog det slut mot Sverige i åttondelen i Ryssland 2018.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS