Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Historisk Williams till final

Venus Williams är historisk. Hon är den äldsta finalisten i en Wimbledon-final på 23 år – efter att ha besegrat hemmahoppet Johanna Konta i sin semifinal, 6–4, 6–2.

Venus Williams är klar för sin åttonde Wimbledon-final efter att i två raka set besegrat Johanna Konta.

Den 37-åriga amerikanskan blir också historisk i och med sitt avancemang till finalen. Williams blir den äldste finalisten i Wimbledon sedan tjeckiskan Martina Navratilova var i final 1994.

- Jag har varit i flera finaler här. Det har varit en välsignelse. Jag kunde inte önska efter mer, men jag önskar efter lite mer. En till vore fantastiskt, säger hon.

Erfarenhet avgjorde

Trots seger över hemmaspelaren, Johanna Konta, så tyckte Williams att den till stora delar brittiska publiken var rättvis.

- Johanna gav allt, hon hade stor press på sig. Min erfarenhet var nog avgörande, säger Williams.

Nu ställs Williams mot spanjorskan Garbiñe Muguruza som vann sin match mot den slovakiska överraskningen - den 87-rankade Magdalena Rybarikova – i två raka set, 6–1, 6–1. Matchen varade i endast en timme och fem minuter.

- Jag spelade väldigt bra. Jag hade självförtroende på banan, säger Muguruza i segerintervjun i Eurosport.

Tredje grand slam-finalen

Semifinalsegern innebär att 23-åriga Muguruza är i sin tredje grand slam-final på lika många år. I Wimbledon 2015 förlorade hon mot Serena Williams, USA.

I fjolårets Franska mästerskapen besegrade Muguruza lillasyster Williams.

- Jag minns inte hur jag kände då, jag försöker bara spela så bra som möjligt nu, säger Muguruza.

Rutinerade Venus Williams har fem Wimbledon-titlar i bagaget och vinner sin sjätte vid seger mot Garbiñe Muguruza. Senaste segern Williams tog kom 2008 då hon besegrade sin syster med 7–5, 6–4.