Historisk värvning av Gothia - första amerikanen klar

ANNONS
|

- Han är stor till sitt spel också, tar plats och är en mycket bra spelare. Han har bra statistik och kommer att bli svårstoppad, berättar Jan Enjebo, lagets coach.

Den 23-årige powerforwarden har spelat collegebasket och beskrivs som en stabil spelare som "levererar" i varje match.

- Det finns många amerikanska spelare på marknaden men det är svårt att hitta någon som passar vårt svenska spel. Man måste vara mer rörlig och allround och vi tror att vi har hittat precis rätt typ, säger Jan Enjebo.

Jagar en lång spelare till

Inom kort hoppas klubben att hitta ytterligare en liknande spelare, helst ännu längre.

ANNONS

- Med den truppen vi har måste vi tillföra lite längd. Vi har några spelare under luppen så vi räknar med att lösa detta snart.

Träningsmatcher i september

Amerikanen, liksom irländske Michael Bree, kommer inte till Sverige förrän till ligastarten i oktober. Men träningsspelet startar första helgen i september.

- De blir spännande att få mäta oss med de andra ligalagen. Vi har tränat väldigt bra och när nu de sista bitarna faller på plats känns det väldigt bra.

Årets målsättning är att etablera sig i ligan och Jan Enjebo har inga resultkrav att leva upp till.

- Det vitigaste är att vi inte stressar och tror på några snabba framgångar. I truppen ingår sju spelare från Högsbo som nu ska vänja sig vid ligaspel. Det kommer att ta en tid innan alla vuxit in i kostymen och vi får slå ur underläge. Men de andra lagen ska inte underskatta oss, vi kommer nog att kunna ställa till en hel del problem för dem, lovar han.

ANNONS