Historisk SM-tävling: Både Daniel Ståhl och Simon Pettersson över 70 meter

Simon Pettersson slog personbästa och SM-rekord. Men Daniel Ståhl ville inte vara sämre, utan fick iväg ett kast på över 70 meter. Men Pettersson svarade ännu en gång och vann SM-guld på 70,42 meter.
– Det var en historisk dag för svenska folket och för oss båda, säger Daniel Ståhl efter diskustävlingen på SM i Norrköping.

ANNONS
|

Det är bara ett SM, men det blev världsresultat redan i inledningen av diskustävlingen i Norrköping.

Simon Pettersson slog till i sitt allra första kast och noterades för 69,84.

– Det var urladdning från start. Jag tappade rösten ganska snabbt i tävlingen, säger Hässelbykastaren till SVT.

Kastet på 69,84 meter var nytt personligt rekord och dessutom rekord för ett svenskt mästerskap. Ett rekord som tidigare innehades av... just det, Daniel Ståhl.

Ståhl inledde med tre kast över 68 meter, men lyckades alltså ändå inte rå på Simon Pettersson. Men i sitt fjärde försök kastade Daniel Ståhl hela 70,29 meter. Han tog därmed över ledningen och fick tillbaka SM-rekordet.

ANNONS

Men det dröjde inte många sekunder innan Simon Pettersson tog över ledningen på nytt. Han kastade hela 70,42. Det var karriärens första 70-meterskast för Hässelbykastaren.

– Jag kände att VM var lite proppen ur, att jag började få ordning på grejerna. Idag stämde det bara. Jag är otroligt tacksam för alla som kom hit till Norrköping idag. Det var gåshud varje gång jag skulle kasta, säger Pettersson till SVT.

Ståhls glädje: ”Går inte att bli förbannad”

Simon Petterssons kast på 70,42 räckte för SM-guld, även om Ståhl hade ett bra sista kast på över 69 meter.

Det blev en ovan silvermedaljör på SM. Ståhl är ju van att vinna guld, men han var lika glad ändå.

– Det var en historisk dag för svenska folket och oss båda. En helt fantastisk eftermiddag, säger han till SVT.

Att både han och Pettersson överträffade det tidigare SM-rekordet förklarade Ståhl med att det var bra förutsättningar.

– Det var perfekt vind från höger och 23 grader, ett fullsatt Norrköping. Jag vet inte hur många som varit här idag, men det var en helt fantastisk kväll. Jag tror det är första eller andra gången jag blir tvåa på 70 meter. Det går inte ens att bli förbannad, jag tycker det är så kul. Det här är Simons första kast över 70 meter, och elfte gången jag är över 70. En helt magisk kväll.

ANNONS

LÄS MER:Från osäker till säker: Pettersson jagar medalj

LÄS MER:Ståhl efter övertrampet: "Lite småchockad"

LÄS MER:Ståhl utan tränaren: "Jag är redo"

LÄS MER:Petterssons nya finalplan: "Slåss om det"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS