Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev första kvinna att vinna ett STCC-lopp. Arkivbild.

Historisk segrare i STCC: "Känns fantastiskt"

Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev första kvinna någonsin att vinna ett STCC-lopp när hon vann söndagens andra tävling på Gelleråsen utanför Karlskoga.

Åhlin-Kottulinsky startade från pole position och dominerade loppet från start till mål.

- Det känns fantastiskt, detta kommer jag att leva på länge, säger segraren till Sportkanalen.

Trots lördagens olycka med dödlig utgång genomfördes alltså helgens STCC-tävling. Men med betydligt mer dämpad inramning än vanligt.

För Åhlin-Kotulinsky, en 25-åring bosatt i Stockholm, blev det dock en minnesvärd helg. Hon tvingades bryta det första loppet på grund av en trasig drivaxel men kom tillbaka och vann det andra.

- Jag blev nervös på sista varvet och gjorde två missar. Nu börjar jag nästan gråta, säger en lycklig Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

I söndagens första tävling var Daniel Haglöf först i mål, men diskvalificerades tillsammans med stallkamraterna Philip Morin och Robert Dahlgren på grund av att avgassystemet inte överensstämde med reglementet. Segern gick i stället till Johan Kristoffersson, som också kör Rallycross-VM, som även slutade trea i den andra tävlingen. Tack vare 43 inkörda poäng i helgen toppar nu Kristoffersson mästerskapet på 123 poäng, en före Robert Dahlgren som bara körde hem åtta poäng denna helg. Andreas Wernersson skuggar på tredje plats tio poäng efter Kristoffersson.

Nästa tävling avgörs på norska Rudsskogen 8-9 september.