Historisk seger för Lindås – efter stor dramatik

I Lindås går innebandyn inte först, laget "saknar" en spelidé och är uträknade av alla. Ändå började laget med en historisk seger.
– Det visar att vi håller i den här ligan, säger Patrik Malmström.

ANNONS
|

Det var mycket på spel direkt när Örebro och Lindås möttes under onsdagskvällen. Under upptaktsträffen tippades Örebro ta den minst sagt tunga jumboplatsen i SSL medans Lindås tippades sluta näst sist.

Men för nykomlingarna Lindås som gör sin första säsong i landets högsta innebandyserie slutade det på bästa möjliga sätt.

Efter att Patrik Malmström dragit in tre raka bollar hade bortalaget en ledning med hela 6–1 efter den första perioden.

En ledning som med tolv minuter kvar av matchen var borta då Markus Lindgjerdet kvitterade till 8–8.

Men då slog Patrik Malmström till igen och med sitt fjärde mål för kvällen fixade han segern med 9–8 för sitt Lindås.

ANNONS

– Det var väl gött det här va? Det satt hårt inne där på slutet men det var grymt skönt att vinna, säger Patrik Malmström och fortsätter.

– Det här är ett bevis på att vi håller i den här ligan. Innan var vi ju lite oroliga över vart vi stod för vi har inte haft fullt lag på träningarna ens. Sen trodde vi väl att vi var världsmästare efter första perioden och vi gick ned oss totalt där.

Ni har ont om folk på träningarna och ändå vinner ni?

– Det är någonstans det sköna med det här gänget. Det är inte alla som är med på alla träningar och folk har civila jobb och krockar det så går det lite före och innebandyn kommer på andraplats där. Sen när vi väl har match och träningar så kör vi som fan och alla här hatar att förlora och kämpar och sliter.

Lite skillnad från när du lirade i Pixbo?

– Det är som dag och natt! Vi tränar tre-fyra gånger i veckan och de kör varje dag. Men vi har en lite mer avslappnad attityd och försöker spela på vårt sätt. Vi har en hög högstanivå men även en jävligt låg lägstanivå som vi måste slipa bort i den här ligan.

ANNONS

Saknar spelidé?

För Lindås är det just Patrik Malmström som ska ösa in poängen tillsammans med förra årets poängkung Albin Jansson.

Förutom den duon så har man värvat meriterade namn i Oskar Adler och Tim Wiklund som båda hämtades in från Pixbo till den här säsongen.

– Ja, jag är väl en som ska göra lite mål och även fast man är gammal nu så är det lika roligt att få avgöra matcher och göra mål. Sen om vi hade förlorat och jag hängt fyra baljor så hade det inte varit så jävla roligt, säger Malmström.

Desto mer anmärkningsvärt bakom segern och den fina starten i SSL är att Lindås ”saknar” ett spelsystem.

– Haha! Någon form av spelidé har vi väl men vi varierar ganska mycket i hur vi spelar. Vi har lite olika lösningar beroende på hur matcherna ser ut. Sen har vi väl någon form av idé i botten där någonstans. Sen kan vi ju inte spela på samma sätt mot Örebro som mot Storvreta, säger Malmström.

Målet med den här säsongen?

– Vi har ju ett mål och det är det vi går efter. Det är inget sådant där klassiskt som att hänga kvar eller ta sig till slutspel. Vi har ett annat mål och det siktar vi stenhårt på och sen får vi se hur vi lyckas och vi ska lyckas så fort som möjligt. Gör vi det så har vi en jävligt stor chans att hänga kvar.

ANNONS

Vad är det för mål då?

– Det håller vi lite internt.

I nästa omgång väntar första hemmamatchen i SSL för Lindås och då är det Pixbo som kommer på besök. En lite speciell match för Patrik Malmström som tillhört Pixbo under flera säsonger.

– Det ska bli skitkul! Det är många lagkamrater kvar där även fast de har bytt många gubbar. Det är många i vårt lag som spelar där och det kommer bli speciellt men vi ska göra allt vi kan för att gå segrande ur den striden och visa att vi är minst lika bra, säger Malmström.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS