Tävlingsvärden Annika Sörenstam var glad – trots att hon inte kvalificerade sig för spel under lördagen och söndagen. Bild: Adam Ihse/TT

Historisk mixedtävling över – Caldwell vann

Den historiska golftävlingen Scandinavian Mixed är över. Men det blev inte svenskt i topp – Caroline Hedwall hade en tung sista runda och slutade långt från täten. Vann gjorde nordirländaren Jonathan Caldwell.

Caroline Hedwall misslyckades i den fjärde och avslutande rundan av den historiska Europatour-tävlingen utanför Kungsbacka.

32-åringen, som var i delad ledning inför söndagen, fick inte alls spelet att stämma. Det blev enbart en birdie samtidigt som hon fick med sig fem bogeys och hon gick runt på 76 slag, fyra över par.

Till slut landade Hedwall på 18:e plats med –8 efter fyra rundor – nio slag efter segrande Jonathan Caldwell. Bästa svensk blev Alexander Björk på sjunde plats med –11. 31-åringen stod för sin klart bästa runda i tävlingen när han gick runt på 66 slag under söndagen.

Noterbart i övrigt är att flera svenska amatörer visade framfötterna. Vincent Norrman slutade på 14:e plats med –9. Ett slag bakom – på 18:e plats – placerade sig Linn Grant och Maja Stark.

Därmed är Scandinavian Mixed över för den här gången. En tävling som var först i sitt slag på Europatouren då det är första gången damer och herrar spelar mot varandra.

För tävlingsvärdarna Annika Sörenstam och Henrik Stenson var det tävlingsmässigt tyngre. Sörenstam missade att ta sig vidare efter andra rundan och Stenson blev delad 33:a.

Fakta: Scandinavian Mixed

Scandinavian Mixed avgjordes på Vallda Golf & Country Club utanför Kungsbacka, den 10–13 juni.

Tävlingen skulle haft premiär redan i fjol på Bro Hof, men fick skjutas fram på grund av pandemin.

78 kvinnor och 78 män ingick i startfältet och tävlar mot varandra.

Prissumman är på över tio miljoner svenska kronor.

Tävlingen ingår i de respektive Europatourerna och ger också rankningspoäng till Ryder Cup, Solheim Cup och slutspelen Race to Dubai och Race to Costa del Sol.

Tävlingsvärdar var Henrik Stenson och Annika Sörenstam.