Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Historisk bandyfest på Heden

Bandyn i Göteborg har fått ett nytt publikrekord. 5 812 gjorde VM-dramat på Heden till en folkfest.

Gladast av alla var nog Kenth Hultqvist, bandyentusiasten som envist kämpat för att klassikern Sverige-Ryssland skulle bli den historiska bandyfest som den blev i går kväll. När han minuten efter matchstart stod och blickade ut över Hedens is såg han ut att ha något blankt i ögonvrån.

- Vädret, inramningen, publiken. Allt. Det här är helt underbart, det hade jag inte riktigt vågat drömma om. Fantastiskt, summerade Hultqvist.

Fast i början av tillställningen var publiken lika stram som matchinledningen. Ingen kampsång, inget tryck i hejarramsorna och alldeles för få vikingahjälmar av plast.

Med ett synligt undantag.

18 glada medarbetare från Tullhuset på Hönö som i knallgula tröjor och med kvinnlig majoritet idkade personalvård genom att gå på bandy och sjunga hemmanationens lov.

- Vi brukar hitta på något tillsammans några gånger om året, ofta med sportanknytning. Vi har kul ihop och att göra något utanför jobbet stärker sammanhållningen, konstaterar basen och bandyintressenten Preben Pedersen i halvtid.

Bandyfest var det. Och ingen bandyfest utan… Just det. Portföljen. Men vi fick leta en stund innan vi hittade den och dess ägare, Fredrik Gildea, gaisare som blev bandyfrälst för några år sedan.

- För mig är den här speciell, jag vann den på ett lotteri, säger han.

Han öppnar och visar insidan på locket till den klassiskt bruna portföljen – där trängs samtliga då aktuella spelares autografer.

Om det fanns något mer i portföljen är oklart.

Det får bli en hemlighet.

Bild: Bild: Frida Winter

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.