Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gefle firade den tunga segern i Kalmar med sina enda supporter.

Hinner Gefle rädda skinnet?

I de svindlande höjderna är Malmö FF redan klara mästare. Nere i allsvenskans källarhåla är Gefle indraget en kamp mot både Helsingborg och klockan.

För Gefle finns det ett före och ett efter i den här säsongen. Lagets tränare Thomas Andersson börjar tideräkningen från när han tog över från Roger Sandberg. Andersson har sedan dess sakta reparerat vad vårens sorgliga skrattspegel av klassiskt jämna Gefle IF ställde till med och har sakta, sakta – en poäng i taget – närmat sig kvalplats.

- Efter uppehållet har vi spelat 16 matcher, tagit poäng i 10, förlorat 6. 4 av de förlusterna är med uddamålet, konstaterar Thomas Andersson.

Gefle ligger näst sist i allsvenskan och har två poäng upp till Helsingborg, på kvalplats men i fritt fall. Högre än så kan de inte nå. Om trenden fortsätter går de om, frågan är bara om de hinner på två omgångar.

Följde Helsingborg

Det hyfsat lovande läget kom efter en tung seger borta mot Kalmar i onsdags. Dagen efter förlorade Helsingborg hemma mot Djurgården.

- Vi har under en ganska lång period varit bra. Det har varit jämna matcher som har stått och vägt. Spelarna har visat stark karaktär och tro på oss. Trägen vinner till slut.

TT: Hur nära följer ni Helsingborg?

- Jag satt och såg matchen. Men vi har sagt hela tiden att vi behöver leva här och nu och jobba med oss själva. Fokusera på det vi kan göra. Sen är det klart att man vet vad som händer. Men det får komma till oss. Om Helsingborg förlorar kan vi... optimera chansen.

Tror på starkt MFF

För Helsingborg väntar två nervkittlande matcher mot Falkenberg och Jönköpings Södra. Gefle avslutar säsongen borta mot Östersund men tar sig först an nykrönta svenska mästarna Malmö FF. Kanske är det en fördel?

- Jag tror inte att sådant påverkar åt vare sig ena eller andra hållet. De har säkrat sitt guld för att de är det bästa laget. Vi kan inte tro att Malmö åker hit och gör annat än sitt allra yttersta.

TT: Ni är piskade att ta fortsätta vinna. Kommer ni ösa på nu?

- Det gäller att ge sig själv chansen och inte att satsa allt på ett kort... slänga alla principer över ett bord, gå på knock. Däremot behöver vi spela anfallsspel och ha fart framåt från första stund.