Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hilmersson: "Förlåt, Ashton – du var ju störst av alla"

GP:s krönikör Eric Hilmersson konstaterar att en av världens främsta idrottare genom tiderna har lagt av – och att nästan ingen vet vem han är.

"1912 var första gången som tiokamp var med på det olympiska programmet. Amerikanen Jim Thorpe vann och när den svenske kungen Gustav V överlämnade medalj lär han ha yttrat de klassiska orden: "You, Sir, are the greatest athlete in the world."

Vem som är världens bäste idrottare går såklart att debattera i all evighet, men det är inte min poäng här. Min poäng är att Ashton Eaton idag berättade att han lägger av. Han är 28 år, kommer från Portland, Oregon och har sedan 2011 varit obesegrad i tiokamp. Han har vunnit sju raka guld i globala mästerskap, inklusive två raka OS-guld, och han innehar världsrekordet.

Han är, med andra ord, en av tidernas allra största friidrottare.

Och ändå. Om du frågar fem personer i din närhet vem Ashton Eaton är, så är jag ganska säker på att du möts av frågande blickar snarare än spontana hyllningar."

Läs hela blogginlägget härhttp://blogg.gp.se/hilmersson/2017/01/04/forlat-ashton-du-var-ju-storst-av-alla/

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.