Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hilmersson: "Det här blir en säsong att minnas"

Jaha, hur ska det här gå egentligen? Tänkte man när Zlatan skrev på för Manchester United. Efter knappt fyra minuters spel kom svaret: Det kommer gå som det alltid går för den mannen. Och det här blir en säsong att minnas.

Det är ju faktiskt inte klokt. Varje gång man tror att Zlatan Ibrahimovic har passerat zenit, att de största stunderna ligger bakom honom, så reser han sig, än en gång över alla andra och markerar exakt vad det är stora spelare är gjorda av.

Det tog alltså tre minuter och 48 sekunder för honom att göra just det på Ullevi i går. Målet var i det närmaste en kopia på det klassiska målet han gjorde mot Frankrike i EM för fyra år sedan. Kamsportsentusiasten Zlatan lyfte från marken, vred sin enorma kropp och tajmade den saxande benrörelsen perfekt. 

Pang. Mål. Zlatan är här.

Det var spektakulärt och vackert och det är det ju nästan alltid när Zlatan gör mål. Både Messi och Ronaldo har gjort både fler och viktigare mål, men frågan är om någon spelare, alltså någon, har en mer imponerande – och varierad – samling fullträffar?

Jag kan inte komma på någon.

Efter målet såg det ut ungefär som vanligt. Han lunkar ganska mycket, och kan för ett otränat, eller bara ovant, öga se loj och ointresserad ut. Vi som följt honom ett tag nu (det känns som om han alltid funnits där) har dock lärt oss att han ständigt är påkopplad, att han alltid har full koll på exakt allt som händer över hela planen och att han egentligen aldrig missar en chans att hugga. 

Han är som en krokodil på det viset, en sån där stor rackare som degar omkring i vattnet, men som kan röra sig i ljusets hastighet om en stackars antilop kommer för nära vattenbrynet.

Och då är de skoningslösa.

Det blev, precis som jag trodde, en halvlek för Zlatan Ibrahimovic och mer än så kan man egentligen inte begära av någon som gjort en träning efter semestern. Han kan näppeligen vara i toppform, men han besitter alltjämt kvalitéer som gör att han kan få Ullevi att explodera på bara fyra minuter.

Mourinho visste precis vad han fick när han värvade svensken. Och ingen i Manchester lär heller tvivla nu. Hajpen är total och den här säsongen kan gå till historien. Inte minst med tanke på att hans – och José Mourinhos – Nemesis numera coachar grannklubben Manchester City. Det kommer psykas, spekuleras och bråkas som aldrig förr i de engelska medierna. Och huvudpersonen kommer vara svensk. 

Det blir härligt.

Mindre härligt var den övertända diskjockeyn på Ullevi i går. Den sinnessjukt höga musiken innan matchen, i paus, och vid mål, dödade effektivt all läktarsång och fick mina öron att ringa. 

Lägg av med det till nästa gång.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.