Klubbhuset för Hills Golf & Sports Club kommer nu vara basen för både Hills och Torekulla.
Klubbhuset för Hills Golf & Sports Club kommer nu vara basen för både Hills och Torekulla. Bild: DANIEL STILLER

Hills golfklubb tar över Torekullas golfbana

Från och med 2023 kommer Torekulla GK införlivas i Hills Golf & Sports Club. De närliggande banorna kommer förbindas med två nya hål. ”Den nya slingan kommer vara ett utmärkt komplement då den kommer vara mer lätt- och snabbspelad än 18-hålsbanan”, säger Hills vd Mats Sterner i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Hills Golf & Sports Club har ingått ett avtal med grannklubben Torekulla Golf AB om rätten att nyttja deras golfbana för sina medlemmar.

Avtalet är ett så kallat arrendeavtal, vilket innebär att Hills inte köper upp den närliggande golfklubben utan har rätt att nyttja marken golfbanan ligger på.

Hills vd Mats Sterner säger följande i ett pressmeddelande:

”Det kommer innebära ökad tillgänglighet till golfspel och att vi kan utveckla ungdomsverksamheten ytterligare.Vår ambition är att banan kommer vara en trevlig och familjär spelupplevelse för alla golfare, oavsett handicap.”

Torekulla GK är för närvarande en 12-hålsbana som ligger i Mölndal i närheten av E6:an. Ytterligare fem minuter bort med bil ligger Hills Golf & Sports Club.

ANNONS

Tanken är att ytterligare två hål ska byggas för ansluta Torekulla GK och Hills.

Fram till november 2022 kommer Torekulla fortsätta drivas av Torekulla Golf AB men från och golfsäsongen 2023 kommer alltså banan införlivas i Hills verksamhet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS