Hiljemark om osannolika siffrorna i Serie A

Oscar Hiljemark, 25, har varit lysande under våren i Serie A. Men någon startplats i landslagets VM-elva ser han inte ut att få. - Jag är här för att konkurrera, säger han.

ANNONS
|

Det var en strulig höstsäsong i grekiska Panathinaikos för Oscar Hiljemark. Dåliga resultat för laget och stora ekonomiska problem i klubben då presidenten stack och pengarna var borta. Men i januari fick han återvända till Genoa i Serie A då låneavtalet bröts med den grekiska klubben.

Ett beslut som skulle bli lyckosamt både för Genoa och för Oscar Hiljemark.

Sedan han återvände till Italien vände klubbens resultat och oron kring att vara med i en jakt på att undvika nedflyttning kunde släppas.

– Vi fick igång en skön känsla i laget och tog många viktiga poäng. Med fem matcher kvar så var vi klara för nytt kontrakt och det blev ett helt annat lugn i klubben och laget så det var en skön avslutning på säsongen med mycket speltid för mig, säger han.

ANNONS

LÄS MER:”FIFA legitimerar en väldigt blodig regim”

För Oscar Hiljemarks del blev flytten tillbaka till Italien en succé. Under våren har han varit en av de spelarna i Europas bästa ligor som legat bakom flest givna målchanser. Med sitt snitt på 0.38 givna målchanser per match så slår Hiljemark spelare som Kevin De Bruyne och de två tyska storstjärnorna Mesut Özil och Thomas Müller.

I Serie A är han endast slagen av Douglas Costa från Juventus.

– Jag fick information om de listan och det är otroligt kul och roligt på att få statistik på att man är delaktig i mycket och skapar många chanser sen hade jag önskat att de föll ut i fler mål. Men är man där och skapar så förr eller senare så trillar det in lite fler assist. Det är hedrande och roligt och det är namn i världsklass på den listan och jag ska inte säga att jag är världsklass men det är kul att bara nämnas i den miljön, säger han.

Kontraktet med Genoa sträcker sig över sommaren 2020. Men efter hans fina säsong så är intresset stort kring mittfältaren.

– Hans succévår har givetvis givit eko. Men Oscar trivs väldigt bra så det får vara något väldigt bra om han ska flytta, säger hans rådgivare Carl Fhager.

ANNONS

LÄS MER:Befriande när VM-spelarna tog ställning – som människor

Efter den starka våren hoppas Oscar Hiljemark att det ska bli en startplats i VM.

– Jag känner mig i bra form och har en fin säsong och redo. Sen hur Janne ställer upp väljer han men jag är här för att konkurrera. Jag var ändå med i början av kvalet och hade en tongivande roll med något mål och poäng och några vinster. Sen hade jag en tid som inte blev som jag hoppades i Grekland men Janne vet var han har mig och jag känner mig bättre som spelare nu efter sex fantastiska månader i Genoa och Serie A, säger han och fortsätter.

– Jag känner inte att jag slår ur underläge.

ANNONS