Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: BILDBYRÅN
Bild: BILDBYRÅN

Hiljemark och Svenssons kamp om startplatsen

Sebastian Larsson är avstängd och valet av ersättare står mellan Gustav Svensson och Oscar Hiljemark. En ur den duon kommer få starta sitt livs match.
– Jag är här för att bidra, säger Oscar Hiljemark.
– Det hade varit väldigt kul att starta, säger Gustav Svensson.

När Sebastian Larsson fick se det gula kortet mot Mexiko så innebar det att han drog på sig sin andra varning under gruppspelet. Något som gör att mittfältsveteranen är avstängd mot Schweiz i åttondelsfinalen.

Då står det mellan Gustav Svensson och Oscar Hiljemark om att få ersätta Sebastian Larsson i startelvan.

– Jag är här för att bidra så mycket jag kan. Sen är det upp till Janne och Peter att välja hur de ska starta men jag känner mig redo för att kliva ut, säger Hiljemark.

Vad talar för dig?

– Vad ska jag säga? Jag känner mig i bra form och har haft fina sex månader i Italien och har ett bra självförtroende. Jag känner mig väldigt trygg i sättet vi spelar på och om det talar för mig eller Gustav vet jag inte.

"Inget jag tänker på"

Gustav Svensson medger att om han får chansen så skulle det vara en höjdpunkt i karriären.

– Det är klart att det hade varit väldigt stort för mig i min karriär. Jag har fått hoppa in i ganska många matcher och gjort det jag är bra på så det hade varit kul att visa vad jag kan bidra med från start, säger han.

Du har fått chansen av Janne här på VM flera gånger, något som talar för dig?

– Det är inget jag tänker på om jag ska vara ärlig. Jag har fått hoppa in tack vare matchbilden i matcherna och min spelartyp passade bra. Det beror helt och hållet på hur Janne tänker.

En som inte är avstängd är Albin Ekdal som kommer få en ny lekkamrat på innermittfältet mot Schweiz.

– Det är ingen hemlighet att Hiljemark är mer offensiv, kliver upp och vill slå lite mer avgörande passningar. Gustav är mer sittande, vinner bollar och är en maskin framför backlinjen, säger han.

Vem tror du får chansen?

– Det svarar jag inte på.

Janne Andersson då? Jo, han är öppen med att han ännu inte har gjort sitt val.

– Nu är det två andra som kan få gå in och det handlar om dagsform och egenskaper och det är inte självklart vem som ska spela och jag har inte bestämt det ännu. Det gör jag sällan innan det är väldigt nära inpå. Det är två bra alternativ och sen får vi se vem det blir, säger han.

Du har bytt in Svensson istället för Larsson i matcherna, ett tecken?

– Det kan bero på olika saker. Utan att säga för mycket ... så ska jag se vad jag kan säga? Du får räkna ut det själv ... men nej, det betyder inte att han ska spela bara för det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.