Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Helsingborg går på knäna i fotbollsallsvenskan. Elfsborg vann med 1–0.

HIF-fansen: ”Avgå, Henke!”

0–1 mot Elfsborg – nu har Helsingborg förlorat nio av de tio senaste matcherna i allsvenskan. Och HIF-klacken ropade: ”Avgå, Henke!”

Helsingborg sitter allt hårdare fast på kvalplatsen. Sju poäng skiljer upp till Gif Sundsvall med fyra omgångar kvar.

Efter ännu en uddamålsförlust gick HIF-spelarna fram till bortasektionen för att tacka supportrarna som hade sjungit och stöttat röststarkt under 94 minuter på Borås Arena.

Anton Wede, Peter Larsson och Jordan Larsson dröjde sig kvar lite extra för att prata med fansen efter 0–1 mot Elfsborg.

Sen kom ropen: ”Avgå, Henke! Avgå, Henke!”

- Jag hörde det, säger Henrik Larsson.

TT: Hur reagerar du på det?

- Det är som det är.

TT: Det är som det är, men känns det någonting att höra sånt?

- Det är som det är.

”Måste vara nykter”

Några minuter tidigare sade Henrik Larsson så här till C More om supportrarnas krav på hans avgång:

- Eh... det rör mig inte så jättemycket faktiskt.

En stund senare på presskonferensen säger Larsson:

- Jag förstår ju att supportrarna blir frustrerade. Men samtidigt får man ju titta på vilket lag vi möter. Det är bra lag som befinner sig på säkert mark och kan spela lugnt och avslappnat. Jag tycker att vi spelade bra stundtals här i dag också. Det är inte bara den långa bollen, utan lite kombinationer också. Men det är klart att, som Helsingborgssupporter så förväntar du dig mer. Det ska du väl också få lov att göra, men någonstans måste man också vara lite nykter i alltihop.

”Det blir inget nytt”

På frågan om vad han tänker jobba mer på med laget den närmaste tiden svarar Henrik Larsson:

- Vi jobbar på helheten och sättet vi spelar på och försöker utveckla det hela tiden, dag in och dag ut. Det har vi gjort hela året och det kommer vi att fortsätta med. Det blir inget nytt där. Det finns ingen mirakelmedicin mot sånt här. Det här hårt arbete.

Och HIF-managern fortsätter:

- Nu får vi lägga den här matchen till handlingarna och sikta in oss på Örebro. Där är inte så mycket mer att göra. Vi kan ju inte lägga oss ner och dö, utan vi måste fortsätta tro att vi kan göra något.

Viktor Claesson gjorde matchens enda mål efter en halvtimme på en snabb och smart omställning när Helsingborg hade gått bort sig i hög press.

HIF fick också iväg ett gäng avslut som kunde ha gett mål. Men bollarna går inte in. HIF har bara gjort tre mål på sina åtta senaste matcher.