Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Het svenskduell i NHL-slutspelet

Henrik Lundqvist mot Erik Karlsson. Natten till fredagen inleds kvartsfinalserien mellan Ottawa och New York Rangers, där två svenskar spelar huvudrollerna i var sitt lag.

Rangers-målvakten Lundqvist höjde sig rejält när slutspelet började och har placerat sig i toppskiktet bland målvakterna i statistiken.

- Killarna spelade så tufft, med väldigt bra struktur och gjorde det så mycket enklare för mig att fokusera på mitt spel och försöka göra min del, säger Lundqvist till NBC Sports.

Även backen och lagkaptenen Erik Karlsson har imponerat så här långt i slutspelet, när han lett sitt Ottawa till kvartsfinal efter 4–2 mot Boston. Och svenskarna hyllar varandra.

- Han går att stoppa, du måste bara vara väldigt bra. Du måste ha en matchplan och följa den. Han är definitivt en av de bästa i sporten, och han spelar en stor roll för deras framgång, säger Lundqvist om Karlsson.

- Vi måste göra det svårt för honom. Om han ser pucken kommer han att rädda de flesta och vi måste sätta in mycket trafik framför honom och skjuta mycket. Ju fler skott vi tar desto större chans har vi att en går in, säger Karlsson om Lundqvist enligt NBC Sports.

I nattens andra kvartsfinal möts Washington och Pittsburgh med stjärnorna Alexander Ovetjkin och Sidney Crosby som ställs mot varandra.